Jogurtinis pyragas – šis lengvas ir kvapnus pyragas su graikišku jogurtu yra minkštas, drėgnas ir švelniai saldus. Itin paprastai paruošiamas, o skonis tikrai sužavės visus.
Jogurtinis pyragas: receptas
Pyragas puikiai tinka tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek ypatingoms progoms. Patiekiamas su šviežiomis uogomis, pyragas tampa dar gaivesnis ir dar labiau viliojantis.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 125 g graikiško jogurto (kambario temperatūros)
- 120 ml saulėgrąžų arba kito neutralaus aliejaus, papildomai kepimo formai patepti
- 180 g smulkaus cukraus, papildomai glazūrai
- 180 g kvietinių miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis smulkios druskos
- ½ a. š. rožių vandens (nebūtina)
- 1 žalioji citrina (smulkiai tarkuota žievelė ir sultys, papildomai papuošimui_
- Šviežios uogos patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190°C (arba 170°C su ventiliatoriumi). Apvalios 23 cm skersmens kepimo formos kraštus patepti aliejumi, o dugną iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti kiaušinius, jogurtą ir saulėgrąžų aliejų. Suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir rožių vandenį (jeigu naudojamas). Viską gerai išplakti, kol tešla taps vientisa. Supilti ją į paruoštą kepimo formą ir kepti apie 30 min, kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
3. Kol pyragas kepa, sumaišyti žaliosios citrinos sultis su tokiu pat kiekiu smulkaus cukraus (pvz., 2 valg. š. sulčių ir 2 valg. š. cukraus) ir palikti, kad cukrus ištirptų. Ant pyrago viršaus pabarstyti šiek tiek papildomos tarkuotos citrinos žievelės, kad suteikti spalvos.
4. Iškepusį pyragą palikti formoje 10 min, tada išimti ir perkelti ant grotelių. Viršų patepti žaliosios citrinos glazūra ir palikti visiškai atvėsti. Patiekti supjaustytą riekelėmis su šviežiomis uogomis šalia.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.