Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2025-03-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą.
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą.

Kepsnys ant grotelių, sultinga vištiena ar aromatinga kiauliena – keptą mėsą galima dar labiau pagerinti naudojant tinkamą padažą. Šiame straipsnyje pateikiame receptą, kaip gali būti pagaminamas skanus ir aromatingas juodųjų pipirų padažas, kuris puikiai tiks prie bet kokios keptos mėsos.

Kodėl juodieji pipirai – puikus pasirinkimas?

Juodieji pipirai turi intensyvų skonį, kuris puikiai papildo keptą mėsą. Jų šiek tiek aštrus, kartokas aromatas puikiai dera su mėsos sultingumu ir kepimo metu atsirandančiu skrudintų gabaliukų skoniu. Be to, juodieji pipirai yra lengvai prieinami ir nebrangūs.

Juodųjų pipirų padažo receptas (4 porcijos)

Šį juodųjų pipirų padažą pagaminsite nesudėtingai. Vos keli ingredientai ir mėsos patiekalai įgaus visiškai kitą skonį.

Ingridientai:

  • 237 g geros kokybės alyvuogių aliejaus
  • 60 g baltojo vyno acto
  • 4 g šviežiai maltų juodųjų pipirų (arba daugiau, pagal skonį)
  • 5 g Dijon garstyčių
  • 2-3 g smulkiai sukapoto česnako
  • 1 g džiovinto raudonėlio
  • 1 g druskos (arba pagal skonį)
  • 0,5-1 g cukraus (nebūtina, jei norite aštresnio skonio)

Gaminimo instrukcijos:

  1. Visus ingredientus sudėkite į nedidelį dubenį.
  2. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus.
  3. Padažą galite patiekti iš karto arba palikti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų ir padažas sustingtų. Palikimas šaldytuve net pagerins skonį!
  4. Patiekite su mėgstamu keptu mėsos patiekalu.
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą. Baltųjų pipirų padažo receptas

Lengvas baltųjų pipirų padažas

Šis variantas tinka kaip lengvas padažas salotoms ar žuviai.

Ingridientai:

  • 1/2 puodelio (120 ml) graikiško jogurto
  • 1/4 puodelio (60 ml) majonezo (arba grietinės, norint liesesnio varianto)
  • 1-2 šaukšteliai smulkiai maltų baltųjų pipirų
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 1/2 šaukštelio smulkiai kapotų šviežių krapų (nebūtinai)
  • Druskos pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo būdas:

  1. Dubenyje sumaišykite jogurtą ir majonezą (arba grietinę).
  2. Įmaišykite baltuosius pipirus, citrinos sultis ir krapus (jei naudojate).
  3. Pagal skonį įberkite druskos.
  4. Atvėsinkite bent 30 minučių prieš patiekdami, kad skoniai susimaišytų.

Sodrus baltųjų pipirų padažas

Šis variantas tiks prie mėsos ar daržovių.

Ingridientai:

  • 1/4 puodelio (60 ml) alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai smulkiai maltų baltųjų pipirų
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai sukapota
  • 1 šaukštas baltojo vyno acto
  • 1 šaukštas kapotų šviežių petražolių
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo būdas:

  1. Mažame inde sumaišykite baltuosius pipirus, česnaką, actą ir petražoles.
  2. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų, nuolat maišydami, kad padažas sutirštėtų.
  3. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
  4. Atvėsinkite bent 30 minučių prieš patiekdami.

Patarimai ir variacijos:

Norėdami pagaminti dar intensyvesnio skonio padažą, naudokite daugiau juodųjų pipirų. Galite eksperimentuoti su kitomis žolelėmis ir prieskoniais. Bazilikas, rozmarinas ar čiobreliai puikiai papildys juodųjų pipirų skonį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Baltieji pipiraiJuodieji pipiraimėsamėsos patiekalaipipiraiPipirų padažas

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pavasariškai žali blynai
Blynai

Pavasariškai žali blynai

2025-04-02
Daržovės su sūriu
Receptai

Daržovės su sūriu

2024-01-21
Šonkauliukai su bulvių koše receptas
Mėsos patiekalai

Kepti kaimiško stiliaus šonkauliukai su bulvių koše

2025-01-15
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
Receptai

Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena

2025-03-12

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?