Ingredientai:
soros – 300 ml,
pievagrybiai – 150 g,
aliejus – 2 šaukštai,
vištienos arba daržovių sultinys – 1 l,
porai – 150 g,
raudona saldžioji paprika.
česnakas – 2 skiltelės,
druska, malti juodieji pipirai,
smulkinti švieži raudonėliai.
Kaip gaminti:
Soras perskalaukite karštu vandeniu ir nukoškite. Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite soras ir nuolat maišydami jas pakaitinkite 2-3 min. Supilkite karštą sultinį, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 20 min. Supjaustykite grybus, porus ir papriką, susmulkinkite česnakus.
Keptuvėje įkaitinkite likusį šaukštą aliejaus, sudėkite paprikas, porus ir pakepinkite 4-5 min. Tuomet sudėkite pievagrybius, česnakus ir dar pakepkite 3-4 min.
Į daržovių troškinį sudėkite soras ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliais.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!