Kepta avižinė košė su bananais – tai ne tik skanus, bet ir sotus patiekalas, todėl puikiai tinka energingai dienos pradžiai ar sveikam užkandžiui dienos eigoje. Jis lengvai pagaminamas ir nereikalauja sudėtingų ingredientų ar ilgo pasiruošimo.
Kepta avižinė košė su bananais: receptas
Tokia tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiui, ją galima valgyti šiltą ar atvėsusį. Puikiai dera su įvairiais pagardais, todėl kiekvienas gali pritaikyti pagal savo skonį.
Ingredientai:
- 200 g pilno grūdo avižinių dribsnių
- 2 prinokusių bananų
- 400 ml pieno
- 1 arb. š kepimo miltelių
- 120 g šaldytų uogų
- 70 g graikiško jogurto
- 40 g baltymų miltelių (arba bet kokių pasirinktų miltų)
- 2 arb. š. klevų sirupo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bananus sudėti į lėkštę ir sutrinti šakute.
2. Dubenyje sumaišyti dribsnius, kepimo miltelius ir baltymų miltelius.
3. Kitame dubenyje sumaišyti trintus bananus, pieną, jogurtą ir klevų sirupą.
4. Skystą dalį supilti ant dribsnių mišinio. Gerai išmaišyti.
5. Suberti šaldytas uogas, dar kartą maišyti.
6. Masę sudėti į kepimo indą.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kepti apie 30-35 min.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.