3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje – neįtikėtinai skani

Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje – tai puikus, maistingas ir jaukumu dvelkiantis pusryčių valgis ar sveikas desertas. Nepaprastai kvapnus ir sotus patiekalas, kuris suteiks energijos naujai dienai ar nudžiugins popietės metu.

Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje: receptas

Tai tobulas pasirinkimas norint pradėti dieną sotiems, bet kartu mėgautis sveiku ir subalansuotu skoniu. Apkepą galima valgyti tiek šiltą, tiek atvėsusį – jis išlieka skanus ir maistingas bet kuriuo metu.

Ingredientai:

  • 100 g greitai paruošiamų avižų dribsnių
  • 100 ml avižų pieno
  • 60 g moliūgų tyrės
  • 20 ml klevų sirupo
  • 10 g šokolado gabaliukų
  • 1 kiaušinio
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. cinamono
  • 20 g žemės riešutų sviesto

    Patiekti:
  • Becukrio šokoladinio sirupo
  • Skaldytos kakavos gabaliukų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį suberti avižinius dribsnius, supilti avižinį pieną ir sudėti moliūgų tyrę.
2. Įpilti klevų sirupo, sudėti šokolado gabaliukus, įmušti kiaušinį ir suberti kepimo miltelius bei cinamoną. Viską labai gerai išmaišyti.
3. Į kepimui skirtą indą supilti pusę tešlos.
4. Per vidurį dėti žemės riešutų sviesto ir užpilti likusia tešla.
5. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 180 C temperatūroje 15 min.
6. Iškeptą košę pagardinti becukriu šokoladiniu sirupu ir apiberti skaldytos kakavos gabaliukais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: