-10.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 13 vasario, 2025

Kepta žąsis – ypatingas patiekalas jūsų šventiniam stalui

Kepta žąsis – kiekvienos šeimininkės pasididžiavimas. Paruošti šią žąsį nėra sudėtinga, o ant stalo ji bus tikra patiekalų karalienė – graži ir skani. Šventinės žąsies mėsa visada būna sultinga, kvapni ir švelni.

Kepta žąsis su obuoliais ir apelsinais

Ruošdami šį patiekalą, galite eksperimentuoti su įdarais – derinkite obuolius su slyvomis ar džiovintais vaisiais, kad sukurtumėte dar įspūdingesnį skonį. Tai tikrai šventinė patiekalo versija, kuri sužavės tiek šeimą, tiek svečius.

Kepta žąsis su apelsinu ir obuoliu

Ingredientai:

  • Žąsis – 1 vnt.
  • Obuoliai – 3 vnt.
  • Apelsinai – 2 vnt.
  • Medus – 1 šaukštelis
  • Druska pagal skonį
  • Prieskoniai – 1 vnt.

Paruošimo instrukcijos:

  1. Žąsį reikia kruopščiai nuplauti, jei viduje yra riebalų, jų nereikia šalinti, nes jie išsilydys kepimo metu.
  2. Išdžiovinkite žąsį servetėlėmis ir kruopščiai masažuojant, įtrinkite druska ir prieskoniais. Druska ir prieskoniai turi būti naudojami tiek išorėje, tiek viduje.
  3. Obuolius ir apelsinus reikia nuplauti. Kiekvieną obuolį padalinkite į dvi dalis ir atsargiai išimkite sėklų dalį ir kotelius.
  4. Supjaustykite obuolius į 2-2,5 cm storio skilteles ir sudėkite į švarią gilų dubenį, po to įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
  5. Apelsinus taip pat reikia supjaustyti į mažus griežinėlius.
  6. Tada kruopščiai įdėkite obuolius ir apelsinus į žąsies pilvą, o po to užsiuvite siūlu.
  7. Žąsį sudėkite į kepimo maišą ir aplink ją dėkite likusius obuolius su apelsinais.
  8. Užriškite maišo kraštus, dėkite į formą ir dėkite į orkaitę.
  9. Kepkite žąsį orkaitėje 1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje.
  10. 5 minutes iki kepimo pabaigos išimkite žąsį, atsargiai perpjaukite maišą ir užtepkite žąsiai medaus ir ištirpusių riebalų.

Kepta žąsis

Keli patarimai gaminant šį patiekalą:

  • Pasirenkant žąsį, nebandykite pirkti pačios riebiausios, nes riebalai vis tiek ištirps, o per daug riebalų niekam nereikia.
  • Žąsį reikia kruopščiai pasūdyti.
  • Prieskoniams geriausiai tinka maltas koriandras, imbieras, šafranas, juodasis ir kvapnusis pipiras, bazilikas ir raudonėlis.
  • Obuolius geriausia pasirinkti rūgščiai saldaus skonio.
  • Įdaras, nurodytas recepte, nėra būtinas, galima naudoti bet kokią daržovių, vaisių, džiovintų vaisių, uogų, mėsos ir duonos mišinį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://ogo.ua

Kamile
Kamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: