Kepta žąsis – kiekvienos šeimininkės pasididžiavimas. Paruošti šią žąsį nėra sudėtinga, o ant stalo ji bus tikra patiekalų karalienė – graži ir skani. Šventinės žąsies mėsa visada būna sultinga, kvapni ir švelni.
Kepta žąsis su obuoliais ir apelsinais
Ruošdami šį patiekalą, galite eksperimentuoti su įdarais – derinkite obuolius su slyvomis ar džiovintais vaisiais, kad sukurtumėte dar įspūdingesnį skonį. Tai tikrai šventinė patiekalo versija, kuri sužavės tiek šeimą, tiek svečius.
Ingredientai:
- Žąsis – 1 vnt.
- Obuoliai – 3 vnt.
- Apelsinai – 2 vnt.
- Medus – 1 šaukštelis
- Druska pagal skonį
- Prieskoniai – 1 vnt.
Paruošimo instrukcijos:
- Žąsį reikia kruopščiai nuplauti, jei viduje yra riebalų, jų nereikia šalinti, nes jie išsilydys kepimo metu.
- Išdžiovinkite žąsį servetėlėmis ir kruopščiai masažuojant, įtrinkite druska ir prieskoniais. Druska ir prieskoniai turi būti naudojami tiek išorėje, tiek viduje.
- Obuolius ir apelsinus reikia nuplauti. Kiekvieną obuolį padalinkite į dvi dalis ir atsargiai išimkite sėklų dalį ir kotelius.
- Supjaustykite obuolius į 2-2,5 cm storio skilteles ir sudėkite į švarią gilų dubenį, po to įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
- Apelsinus taip pat reikia supjaustyti į mažus griežinėlius.
- Tada kruopščiai įdėkite obuolius ir apelsinus į žąsies pilvą, o po to užsiuvite siūlu.
- Žąsį sudėkite į kepimo maišą ir aplink ją dėkite likusius obuolius su apelsinais.
- Užriškite maišo kraštus, dėkite į formą ir dėkite į orkaitę.
- Kepkite žąsį orkaitėje 1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje.
- 5 minutes iki kepimo pabaigos išimkite žąsį, atsargiai perpjaukite maišą ir užtepkite žąsiai medaus ir ištirpusių riebalų.
Keli patarimai gaminant šį patiekalą:
- Pasirenkant žąsį, nebandykite pirkti pačios riebiausios, nes riebalai vis tiek ištirps, o per daug riebalų niekam nereikia.
- Žąsį reikia kruopščiai pasūdyti.
- Prieskoniams geriausiai tinka maltas koriandras, imbieras, šafranas, juodasis ir kvapnusis pipiras, bazilikas ir raudonėlis.
- Obuolius geriausia pasirinkti rūgščiai saldaus skonio.
- Įdaras, nurodytas recepte, nėra būtinas, galima naudoti bet kokią daržovių, vaisių, džiovintų vaisių, uogų, mėsos ir duonos mišinį.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://ogo.ua