Keptų daržovių ir fetos kišas – tai gardus, sotus ir spalvingas pyragas, išsiskiria ne tik ryškiu skoniu, bet ir gražia išvaizda, o kiekvienas kąsnis džiugina švelniu daržovių saldumu, sūrio sūrumu ir lengvai traškia tešlos tekstūra.
Keptų daržovių ir fetos kišas: receptas
Patiekite šiltą ar kambario temperatūros su šviežiomis salotomis – puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek lengvai vakarienei.
Ingredientai:
Tešlai:
- 225 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 120 g sviesto (šalto)
Įdarui:
- 1 raudona paprika
- 1 oranžinė paprika
- 1 cukinija
- ½ valg. š. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 2 kiaušinių tryniai
- 50 ml pieno (riebaus)
- 150 ml grietinėlės (mažesnio riebumo)
- 120 g fetos sūrio
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Ištepti 23 cm skersmens kišo formą sviestu. Į orkaitę įdėti kepimo skardą, pakankamai didelę, kad tilptų kišo forma ir palikti skardą įkaisti.
2. Tešlai dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Pirštais įtrinti sviestą, kol masė taps panaši į duonos trupinius.
3. Po truputį, šaukštu po šaukštą, įmaišyti šaltą vandenį (gali prireikti iki 6 šaukštų), kol susiformuos vientisa tešla. Suformuoto iš jos diską, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 20-30 min.
4. Tuo metu įdarui daržoves – paprikas ir cukiniją – supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais ir paskleisti ant didelės kepimo skardos, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti apie 30 min, kol suminkštės ir krašteliai pradės skrusti. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti. Orkaitę palikti įjungtą.
5. Iškočioti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, pakankamą iškloti kepimo formą. Įdėti ją į formą, švelniai prispausti prie kraštų. Nukirti perteklinę tešlą ir, jei reikia, užtaisyti įtrūkimus. Vėl padėti formą su tešla į šaldytuvą 20 min.
6. Kiaušinius, trynius, pieną, grietinėlę ir prieskonius išplakti dideliame dubenyje ir atidėti.
7. Išimti paruoštą tešlos pagrindą, suberti atvėsintas keptas daržoves, užbarstyti sutrupintą fetą ir užpilti kiaušinių mase.
8. Kišo formą dėti ant įkaitintos kepimo skardos ir kepti 40-45 min, kol paviršius taps auksinės spalvos, lengvai pakils ir įdaras sutvirtės. (Jei kepimo skarda nebuvo įkaitinta prieš kepant pyragą, prieš dedant įdarą į formą, pirmiausia reikės iškepti tešlą aklai).
9. Iškepusiam kišui leisti pastovėti bent 10 min prieš pjaustant.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.