Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Kokia mėsa praktiškai visai neturi cholesterolio ir yra naudingiausia mums?

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2024-12-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Mėsa turinti mažiausiai cholesterolio ir sveikiausia
Mėsa turinti mažiausiai cholesterolio ir sveikiausia

Mūsų organizmui reikalingas cholesterolis, nes jis dalyvauja ląstelių gamyboje. Aukštas cholesterolio kiekis kraujyje didina įvairių širdies ir kraujagyslių ligų, įskaitant širdies ligas, aterosklerozę, kraujo krešulius, širdies smūgį ir insultą, riziką. Viso to kaltininku dažniausiai laikoma mėsa.

Gydytojų teigimu, pagrindinės aukšto cholesterolio priežastys yra sočiosios ir transriebalinėss rūgštys. Todėl pereinant prie maisto produktų, kuriuose mažai sočiųjų riebalų, problema gali būti išspręsta. Autorė rašo, kad yra keletas mėsos rūšių, kurioje yra mažai cholesterolio.

Kuri mėsa yra mažiausiai riebi ir turi mažiausiai cholesterolio?

Vištienos krūtinėlėje yra nedidelis kiekis riebalų ir cholesterolio. Pusėje krūtinėlės yra tik 73 mg cholesterolio ir mažiau nei 1 g sočiųjų riebalų.

Kiaulienos nugarinėje. 85 gramuose mėsos yra tik 62 mg cholesterolio ir 1 g sočiųjų riebalų.

Maltinėje kalakutienoje. 100 gramų produkto yra tik 79 mg cholesterolio ir 2 g sočiųjų riebalų.

Jautienos kepsnys yra saugus vartoti, jei turite aukštą cholesterolio kiekį. 85 gramų porcijoje yra 65 mg cholesterolio ir apie 2 g sočiųjų riebalų.

Malta jautiena. 100 gramų liesos maltos jautienos yra maždaug 70 mg cholesterolio ir 2,5 g sočiųjų riebalų. Parduotuvėse galima nusipirkti liesos jautienos, kur vienoje jos porcijoje yra 73 mg cholesterolio ir apie 4,5 g sočiųjų riebalų.

<a style=Mėsa turinti mažiausiai cholesterolio ir sveikiausia. Malta jautiena" width="1200" height="800" />

Kaip geriausia ruošti tokią mėsą?

Geriausias būdas ruošti liesą mėsą, tokią kaip vištienos krūtinėlė, kiaulienos nugarinė ar liesi maltiniai, yra būdai, kurie sumažina riebalų kiekį ir išlaiko mėsos sultingumą. Štai keletas patarimų:

  • Kepimas orkaitėje yra sveikesnis pasirinkimas nei kepimas riebaluose. Mėsą galima kepti ant grotelių, apvyniotą foliją arba kepimo rankovėje. Tai padeda išlaikyti sultingumą ir sumažinti riebalų kiekį. Prieš kepant, mėsą galima aptepti žolelėmis ir prieskoniais, kad pagerinti skonį.
  • Troškinimas leidžia mėsa tapti minkšta ir sultinga, net naudojant minimalų kiekį riebalų. Šis metodas ypač tinka kiaulienos nugarinei.
  • Virimas yra pats sveikiausias ruošimo būdas, nes pašalinama daugiausia riebalų. Virta mėsa puikiai tinka salotoms ar sumuštiniams.
  • Mėsą galima paruošti garuose, kad būtų išsaugotas maksimalus maistingumas ir sumažintas riebalų kiekis.

Svarbu vengti tokio paruošimo metodų:

  • Kepimo keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus ar riebalų. Tai padidina bendrą riebalų kiekį patiekale.
  • Kepimo su daug sviesto ar taukų. Tai prideda papildomų sočiųjų riebalų.

Nepamirškite, kad sveikiausias būdas paruošti mėsą priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir skonio. Eksperimentuodami su skirtingais prieskoniais ir ruošimo būdais, galite sukurti skanius ir sveikus patiekalus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis:
https://tsn.ua/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:CjolesterolisLiesa mėsamėsaSveika mėsasveikata

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (375)
Naujienos

Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (375)

2014-01-28
Visa tiesa apie kiaušinius - ženklinimas
Naujienos

Visa tiesa apie kiaušinius – ženklinimas, nauda sveikatai ir kt.

2014-04-21
Antakių forma gali atjauninti išvaizdą
Sveikata ir grožis

Norite atrodyti jaunesnės? Pasak specialistų, gali padėti tinkama antakių forma

2025-01-22
Renkatės čiužinį? Nedarykite šių trijų klaidų
Sveikata ir grožis

Renkatės čiužinį? Tuomet nedarykite šių 3 klaidų

2025-02-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?