-2.5 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Koldūnų sriuba – vakarienė per 10 minučių

Koldūnų sriuba – šis patiekalas sukuria šiltą ir jaukią atmosferą, idealiai tinka šaltesniems vakarams. Rekomenduojama patiekti su duonos traškučiais, kurie pridės papildomo traškumo ir tekstūros.

Koldūnų sriuba: receptas

Ypatingai paprastai paruošiama, tačiau labai gardi sriuba. Užbarsčius papildomai krapų patiekiant sriubą ji bus dar aromatingesnė.

Ingredientai:

  • 400 g mini koldūnų
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 kubelio daržovių sultinio
  • 1 l vandens
  • Šviežių arba šaldytų krapų
  • Aliejaus kepti
  • Duonos traškučiai (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Koldūnus išvirti pasūdytame vandenyje pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės. Išvirus vandenį nupilti.
2. Morką ir svogūną sutarkuoti burokine tarka.
3. Daržoves apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įberti druskos, pipirų, krapų.
4. Užvirti 1 l vandens, ištirpinti sultinio kubelį, įberti krapų, jeigu reikia – druskos.
5. Kai sultinys pradės burbuliuoti sudėti išvirtus koldūnus, apkeptas daržoves ir viską kelias minutes pavirti.
6. Sriubą rekomenduojama patiekti su duonos traškučiais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: