Ingredientai:
faršas (800 g)
šviežūs pievagrybiai (200 g)
fermentinis sūris (250 g)
konservuoti žirneliai (6 šaukstai)
pomidorų padažas (500 g)
neriebus majonezas (5 šaukštai)
lazanijos lakštai
aliejus (2 šaukštai)
paprikos (1 vnt)
Universalus daržovių mišinio “Vegeta”
pipirai
Kaip gaminti?
Pirmiausia supjaustome papriką ir pievagrybius. Iš pomidorų padažo, majonezo ir 4 šaukštų vandens pagaminame padažą. Į keptuvę įpilame aliejaus, suberiame pievagrybius, apibarstome prieskoniais ir apkepame. Į kitą keptuvę sudedame faršą, pagal skonį įberiame universalaus daržovių mišinio, pipirų ir pakepiname. Baigiant kepti suberiame pievagrybius ir konservuotus žirnelius.
Į skardą įpilame kepant mėsai susidariusį sultinį, ant jo uždedame pirmą makaronų sluoksnį ir dalį kepinto faršo. Faršą apibarstome paprika, užpilame dalį padažo (ypač kraštuose). Taip sluoksniuojame keletą kartų, užbaigdami mėsos ir padažo sluoksniu. Kepame 200ºC orkaitėje apie 35 min.
Ištraukus iš orkaitės apiberiame tarkuotu sūriu ir kepame dar 5 min.
Sakanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!