Search Results for: "GO"

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Jums reikės:

250 gr. varškės
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
7 šaukštų pieno
5 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių krakmolo
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 stiklinių miltų
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:

Kiaušinį mikseriu išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Viską supilkite į varškę, taip pat įpilkite pieno, viską darkart gerai išplakite. Atskirame inde sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Tada viską suberkite į varškės masę ir nedideliu greičiu išplakite antgaliu tešlai. Supilkite aliejų. Gausite purią, šiek tiek prie rankų limpančią tešlą. Imkite gabaliuką tešlos, iškočiokite piršto storumo virvutę ir sujunkite ją į žiedelį. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Mielinės spurgos su obuoliais

Mielinės spurgos su obuoliais

Jums reikės: 500 gr. miltų 500 ml pieno 25 gr. mielių 300 gr. obuolių 100 gr. cukraus 2 kiaušinių 50…

Pica su figomis

Pica su figomis

Nedideliame kiekyje vandens (50 ml) ištirpinkite mieles ir cukrų. Likusiame vandenyje ištirpinkite druską.
Mažesnį ir didesnį kiekį vandens sumaišykite.
Į dubenį suberkite miltus. Į miltus po truputį supilkite vandenį ir minkykite tešlą.
Minkykite tešlą tol, kol nelimpa prie rankų. Tuomet uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai 2 valandoms, kad padvigubėtų tešlos tūris.
Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite ir padalinkite į 5-6 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite iki 1 cm storio lakšto.

Grybų ir moliūgo apkepėlė

Grybų ir moliūgo apkepėlė

Moliūgą supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite blenderiu. Išvirtus ir supjaustytus grybus pakepinkite svieste, įbėrę prieskonių, druskos. Sumaišykite grybus, moliūgų masę ir kiaušinius, sudėkite į sviestu suteptą, džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą, apšlakstykite tirpintu sviestu. Kepkite orkaitėje 15-20 min.

GOUBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže

GOUBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

Skaniausi pasaulyje blyneliai su uogomis

Skaniausi pasaulyje blyneliai su uogomis

Jums reikės: 170 g miltų, 2 kiaušinių, stiklinės (250 ml) pieno, 5 šaukštų cukraus, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, šiek tiek druskos, 2 šaukštų lydyto sviesto, 8 šaukštų šviežių arba šaldytų uogų (spanguolių, mėlynių), cukraus pudros.

Ruošimas: miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei įberkite žiupsnelį druskos. Miltuose padarę skylutę į ją įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Suberkite cukrų, trintas uogas, ir viską gerai išmaišykite. Kepkite keptuvėje be riebalų. Beje, ugnis turi būti maža, kitaip blyneliai prisvils. Patiekite su likusiomis uogomis ar apibarstę cukraus pudra.

Patarimai

Patarimai, kaip išsaugoti odos jaunystę

Brangiausi kremai, ypatingos kapsulės, dietos, net plastinės operacijos žada stebuklus, kad išliktume visada jauni, liekni, kad būtume tobuli. Bet ar grožį galima atskleisti natūraliomis priemonėmis ?

Lietuva – gražuolių ilgakojų kraštas. Mūsų merginų duomenys tiesiog sutverti mados industrijai. Tad kas antra mergina ir net vaikinai pasvajoja apie nuostabią modelio karjerą.

Tačiau ko imtis, kad svajos taptų realybe, o pastangos nenueitų veltui? Svarbiausia – natūralumas. Jaunystė, skaistumas, atvirumas, pasitikėjimas ir saikas – tai ko ieško mados industrijos profesionalai.

Tad kaip išlaikyti ir atskleisti savo privalumus geriausiais būdais, nekenkiant savo odai, kūnui ir sveikatai? Apie tai teiraujamės kalbindami natūralaus grožio ekspertus – ekologiškos kosmetikos parduotuvių „Bioteka“ – specialistus.

Ką galėtumėte patarti merginoms, norinčioms išlaikyti sveiką grožį?

Esame įkvėpti sveiką gyvenseną propaguonačių Holivudo žvaigždžių pavyzdžių, kur nepaisant turimų galimybių yra ieškoma ir alternatyvos.

Sveika gyvensena yra prieinama kiekvienam, o rezultatai nuostabūs. Labai trumpai galima būtų pasakyti, kad grožio ir energijos paslaptis yra: poilsis, subalansuota mityba, grožio ritualai bei sportas.

Tai ir yra visko pagrindas. Galite galvoti, kad grožiui reikia skirti daug pinigų, tačiau svarbiausia grožiui skirti laiko. O štai keli patarimai, kurie padės išsaugoti skaisčią ir sveiką veido odą paprastomis priemonėmis:

· Molio kaukės. Jeigu jūsų oda mišri ar riebi, o poros linkusios užsikimšti, pabandykite ghasoulo ar baltąjį molį, kuris jums suteiks daugiau naudos nei brangiausios kaukės. Vieną, du kartus per savaitę pasidarykite molio kaukę ir ilgainiui oda taps skaisti, švelni ir lygi.

· Riebiai odai geriausiai tinka aliejus. Jokiais būdais nesausinkite riebios odos. Principas labai paprastas. Jeigu jūsų oda linkusi riebaluotis, o jūs ją sausinate, tai jūsų oda natūraliai gamins dar daugiau riebalų, nes gaus impulsą, kad odos paviršiuje trūksta drėgmės. Norėdami, kad oda, atsikratytų šio įpročio, įsigykite riebiai odai skirtą aliejų – tiks graikinių riešutų, simondsijų.

· Tonizuokite odą. Gėlių vanduo arba hidrolatai – tai tikras maistas jūsų odai. Jokie sintetiniai tonikai nepamaitins ir neatgaivins jūsų odos taip, kaip natūralus gėlių vanduo. Juo galite pamaloninti odą net keletą kartų per dieną.

· Naktį oda dirba didžiausią darbą. Neapkraukite nakčiai odos riebiais kremais. Nes būtent naktį odoje vyksta didžiausi regeneracijos procesai. Vadinasi, naktį oda valosi, atsistato, kvėpuoja ir iš tikrųjų gyvena. Apkraudami odą, mes tiesiog ją išlepiname ir ji greičiau sensta, glemba.

· Kontrastas veidui. Ar žinote apie teikiamą kontrastinio dušo naudą kūnui? Tad lygiai tokį patį efektą suteikia ir kontrastinis ritualas veidui. Prieš prausdami veidą kiekvieną rytą sudrėkinkite jį šiltu vandeniu suvilgytais delnais, ir kiekvieną vakarą, nusiprausę veidą, vos keletui sekundžių sudrėkinkite šaltu vandeniu suvilgytais delnais – tai pašalins nuo veido streso žymes, sustangrins odą, atgaivins ir pagerins mikrocirkuliaciją. Nedarykite ypač didelio kontrasto iš pat pradžių, kad nepakenktumėte kapiliarams.

Sensacingos nuotraukos arba labai laiku nuspaustas fotoaparato mygtukas (foto)

Sensacingos nuotraukos arba labai laiku nuspaustas fotoaparato mygtukas (foto)

Viskas ko reikia sensacingai nuotraukai, tai atsidūrus tinkamu metu tinkamoje vietoje ir tinkamu rakursu užfiksuoti konkrečią akimirką. Tada tiesiog pakanka pasidalinti savo „laimikiu“ Facebook profilyje ir jau tik laiko klausimas, kada tapsite internetinės sensacijos dalimi.

Šviežiai spaustos sultys naudingos tik su saiku

Šviežiai spaustos sultys naudingos tik su saiku

Iš vaisių ir daržovių šviežiai išspaustos sultys ar trinti kokteiliai daugeliui žmonių tapo kasdienio maisto raciono dalimi. Šviežias Lietuvoje užaugintų daržovių derlius, soduose sunokę obuoliai, vėlyvos rudens uogos vis dažniau keliauja į šviežių sulčių barų sulčiaspaudes. Tačiau posakis, kas per daug – tas nesveika, galioja ir šiuo atveju.

Ar pasidalintumėte lova su skaitomos knygos personažu? (foto)

Ar pasidalintumėte lova su skaitomos knygos personažu? (foto)

Esate, kada nors įsimylėję mėgiamos knygos veikėją, pasiilgę jo užvertus paskutinį knygos puslapį, norėję išeiti pasivaikščioti, išgerti kavos su pamėgtu herojumi? Daugeliui žmonių tokie potyriai nėra svetimi. Seniausias ir didžiausias knygynas Izraelyje panaudojo tai reklamai sukurti.