Search Results for: "apkepas"

Makaronų apkepas su kumpiu

Makaronų apkepas su kumpiu

Kumpį ir pomidorą supjaustykite kubeliais, pabarstykite baziliku.
Išvirtus makaronus nuvarvinkite, sumaišykite su kumpio mase. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sutarkuokite sūrį. Dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinius,grietinėlę ir pieną, įberkite druskos,juodųjų ir kajeno pipirų.

Varškės apkepas su razinomis

Varškės apkepas su razinomis

Jums reikės:

400 gramų varškės
3 kiaušinių
5 valgomųjų šaukštų cukraus
Žiupsnelio vanilinio cukraus
2 valgomųjų šaukštų manų kruopų
60 ml pieno
1 saujos razinų
1 saujos džiovintų vyšnių
Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti:

Manų kruopas išmirkykite šiltame piene. Kiaušinio trynį išsukite su cukrumi. Tada į masę įberkite žiupsnelį druskos, taip pat sudėkite varškę ir išbrinkusias manų kruopas. Kitame inde iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai, maišydami supilkite į varškės masę. Pabaigai suberkite džiovintas vyšnias ir razinas. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusę valandos.

Skanaus!

Apkepas su žuvimi

Apkepas su žuvimi

Bulves su lupenomis virkite apie 15 min. Morkas, porus, paprikas ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Atskirame inde sumaišykite pomidorų padažą, majonezą ir smulkintą česnaką.
Žuvį pabarstykite prieskoniais ir supjaustykite gabalėliais. Apvirtas bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

Burokėlių ir sūrio apkepas

Burokėlių ir sūrio apkepas

Burokėlių lapus supjaustyti. Svogūną kepti aliejuje. Kiaušinius suplakti su pienu, sudėti pipirus, druską, visus tarkuotus sūrius. Viską sumaišyti su svogūnais ir smulkintais burokėlių lapais. Gautą masę pilti į kepimo indą, kepti 180 laipsnių orkaitėje 30 min.

Makaronų apkepas su pelėsiniu sūriu

Makaronų apkepas su pelėsiniu sūriu

Makaronus verdame 10-12 minučių pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį ir paliekame makaronus, kad vanduo visiškai nusivarvėtų.
Puode ištirpiname sviestą, įmaišome miltus ir supilame pieną, visą laiką maišant. Kaitiname (visą laiką maišant), kol pradeda tirštėti (apie 5 minutes). Įmaišome prieskonių pagal skonį.
Į makaronus supilame šį padažą ir smulkintą sūrį. Išmaišome ir sudedame į kepimo indą.
Pašauname į 180° C laipsnių orkaitę 25 minutėms.

Ryžių apkepas su faršu ir daržovėmis

Ryžių apkepas su faršu ir daržovėmis

Virtus sumaišome su ciberžole, kad būtų gražios ir dedame į kepimo formos . Viršų aptepame keliais šaukštais kečiupo. Faršą šiek tiek pakepiname keptuvėje su druska ir pipirais. Dedame ant ryžių. Atskirai pakepiname morką ir svoguną iki auksinės . Šiek tiek druskos ir pipirų. Dedame trečiu sluoksniu į kepimo formą. Ant viršaus – pomidorų , paberiame baziliku arba kitais prieskonias pagal skonį. Taip pat galima sutarkuoti ant viršaus sūrio. Kepti 180 laipsniu orkaitėje apie 30 min.

Manų apkepas su vyšniomis

Manų apkepas su vyšniomis

Iš pasaldinto pieno ir manų išvirti košę ir ją atvėsinti. Atskirti kiaušinio nuo ir išplakti iki standžių putų. Trynį įmaišyti į košę, sukrėsti išplaktą ir gerai išmaišyti. Įmaišyti vyšnias. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Kopūstų apkepas su malta mėsa

Kopūstų apkepas su malta mėsa

Kopūstą dėti į puodą, užpilti vandeniu, 5 minutes apvirti, išimti iš puodo, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti sietelyje.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, suberti sėlenas, įmušti kiaušinį, įpilti 8 šaukštus vandens ir pagardinti prieskoniais. Kopūsto lapus atskirti nuo koto, kotą smulkiai sukapoti ir sumaišyti su faršu.

Pievagrybių apkepas

Pievagrybių apkepas

Jums reikės:

2 kiaušinių
1 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
100 g šviežių svogūnų arba porų
150 g kumpio
1 česnako skiltelės
2 šaukštų sviesto
500 g pievagrybių
2 šaukštai smulkintų petražolių
Kaip gaminti:

Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska. Svogūnus (arba porą) nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kumpį supjaustykite plonais šiaudeliais. Nuluptu česnaku įtrinkite kepimo indą ir ištepkite jį nedideliu gabalėliu sviesto. Tada nuvalykite grybus ir upjaustykite juos plonais griežinėliais. Į kepimo indą sluoksniais dėkite grybus, kumpį bei svogūnų žiedelius. Apkepą apipilkite kiaušinio plakiniu ir ant viršaus uždėkite kelis nedidelius gabalėlius sviesto. Kepkite įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį patiekalą apibarstykite smulkintomis petražolėmis, geriausia šviežiomis arba šaldytomis.

Skanaus!

Apkepas su moliūgu

Apkepas su moliūgu

Moliūgą, supjaustytą kubeliais, kartu su susmulkintais svogūnais ir česnakais apkepkite. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, padažu, žalumynais, prieskoniais ir apkeptu moliūgu. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 20-30 minučių. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.