Turbūt visuose kulinariniuose leidiniuose ir knygose rasite patarimų, kaip naudoti vienus ar kitus prieskonius. Kaip ir visur rasite parašyta: nuolatiniai pomidorų sąjungininkai – bazilikas,...
Kasdien vis labiau kvepiant pavasariu, pats laikas ruošti dirvą naujiems gėlynams, žaliesiems kampeliams, prieskoninių augalų sodams ir kitoms gamtos gėrybėms namuose ar kieme. Kad...
Supažindiname su katinėliu Baziliku. Tai įspūdingas, gražuolis katinas, kuris, manome, kad kažkada galėjo turėti namus. Pernai kastruotas pagal PSP (Pagauk-Sterilizuok-Paleisk programa,...
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems...
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai,...
Jeigu planuojate šią vasarą keliauti į Italiją, tikriausiai jau pasižymėjote plane punktą – paragauti tikros itališkos picos. Tačiau šis patiekalas, anot įvairių šaltinių, leidžia...
Einate į svečius, ir nežinote, ko tikėtis iš šeimininko? Arba laukiate svečių, ir nežinote, kuo juos pavaišinti? Žvaigždės atskleis, ką mėgsta valgyti ir kuo vaišina savo svečius...
Vakar, Tarptautinės dienos be dietų vakarą, išrinkta pirmoji Lietuvoje Prieskonių karalienė. Dėl šio titulo „Santa Maria“ inicijuotame konkurse rungėsi trys kulinarijos entuziastės,...
Jei prie namų neturite daržo ar gyvenate bute ir nuolat norite pagardinti patiekalus šviežiais ir kvepiančiais prieskoniais, jums pats laikas pradėti auginti savo mini daržiuką....
Ištirpintą ir atvėsusį sviestą sumaišykite su grietine ir druska. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį birių produktų mišinį berkite į grietinės masę. Maišykite, o kai...
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus...
Alieju, actą, kapotą česnaką ir prieskonines žoleles sumaišykite. Šiuo padažu užpilkite alyvuoges ir leiskite pastovėti bent 1 valandą šaldytuve, kad įsigertų skonis.
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi...
Virtus sumaišome su ciberžole, kad būtų gražios ir dedame į kepimo formos . Viršų aptepame keliais šaukštais kečiupo. Faršą šiek tiek pakepiname keptuvėje su druska ir pipirais....
Itališka pica yra vienas populiariausių patiekalų pasaulyje, kurį milijonai žmonių įvardija kaip savo mėgstamiausią. Kiek žinome apie šio patiekalo istoriją, pateikimą ar poveikį...
Daugiabučio balkone galime auginti svogūnų, bazilikų, petražolių vieną kitą pomidorų krūmą ar braškių kerelius. Šioms gėrybėms vietos daug nereikia, o gautų vitaminų ir...
Makaronus išvirti. Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir pakepinti smulkintus pomidorus. Sudėti perpjautas per pusę alyvuoges, supilti sultinį, pagardinti prieskoniais...
Varškės sūrį apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių, apibarstykite baziliku, pasūdykite. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, sudėkite į lėkštę kartu su keptu sūriu.
Sumaišykite margariną, miltus, baziliką ir 3 kiaušinius. Išminkykite gautą tešlą ir palikite šaldytuve kelioms valandoms. Vėliau plonai iškočiokite ir išklokite formos nuimamais...
Į verdantį vandenį įberti žiupsnelį druskos ir 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberti makaronus. Kol virs makaronai, susmulkinkite bazilikus, česnaką, morką ( arba cukinijos...
Mėsą pamarinuojame su prieskoniais, įberiami druskos pagal skonį ir pakepame orgaitėje apie pusvalandį. Supjaustome kopūstus smulkiais šiaudeliais, taip pat agurkus, pomidorus ir viską...