Search Results for: "kruopos"

2017-ųjų maisto tendencijos: daržovės

2017-ųjų maisto tendencijos: daržovės, kruopos ir jautiena

Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta, kad ir čia jau prigyja svetur paplitusios gastronominės mados – žmonės darosi drąsesni ir išrankesni, norima kokybiškų ir natūralių produktų.

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Vieno didžiausių Lietuvos prekybos centrų atlikta apklausa parodė, kad 49 proc. tautiečių į savo mitybą įtraukia grūdinius produktus ir pusryčiams dažnai renkasi košes (27,3 proc.). Dietologai taip pat rekomenduoja košes valgyti ryte, nes jose esantys lėtai įsisavinami angliavandeniai ilgai palaiko reikiamą gliukozės kiekį kraujyje ir išsaugo darbingumą. Viena iš populiariausių rytinių košių – manų košė. Išnagrinėjus užsienio literatūrą, apie manų kruopas galima sužinoti daug naujų netikėtų faktų. Turbūt retas iš mūsų žino, iš kur atsirado manų kruopos, kas pirmieji pradėjo jas naudoti? Taip pat, kad manų kruopose gausu vitaminų, mineralų ir jos turi gydomųjų savybių.

Kruopų košė

Kruopų košė

Į verdantį pasūdytą vandenį pridėti sviesto, cukraus, sago kruopas ir virti pamažu maišant, kol sutirštės. Tada įstatyti 0.5 valandos į orkaitę, kad košė pašustų.
Tiekti į stalą su sviestu, grietine arba saldžiu padažu

Manų apkepas su vyšniomis

Manų apkepas su vyšniomis

Iš pasaldinto pieno ir manų išvirti košę ir ją atvėsinti. Atskirti kiaušinio nuo ir išplakti iki standžių putų. Trynį įmaišyti į košę, sukrėsti išplaktą ir gerai išmaišyti. Įmaišyti vyšnias. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Manų kruopų gardėsis

Manų kruopų gardėsis

Visus ingredientus sumaišykite ir būtinai palaukite, kol manų išbrinks. Kepkite 20–30 min. vidutinio karštumo.

Vyšnių ir bolivinės balandos (kynvos) salotos

Vyšnių ir bolivinės balandos (kynvos) salotos

4 porcijoms reikės: • 125 ml bolivinės balandos (kynvos) • 200 ml daržovių sultinio • ½ raudonojo peperoni pipiro •…

Grikių kotletai

Grikių kotletai

Grikius išvirkite ir sugrūskite bulvių grūstuve arba permalkite mėsmale. Svogūną labai smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol gražiai pagels. Morkas smulkiai sutarkuokite ir taip pat pakepinkite. Tada į grikių, morkų bei svogūnų masę supilkite išplaktus kiaušinius ir viską išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite po didelį šaukštą masės ir formuokite kotletukus. APkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrundaiekti galite su savo mėgiamu padažu ar daržovėmis.

Špinatų maltinukai

Špinatų maltinukai

Supjaustykite špinatus ir ištrinkite su druska (kad išsiskirtų sultys). Į dubenį su špinatais supilkite tarkuotas bulves, įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite ištrintą varškę ir pasūdykite druska. Viską išmaišykite. Keptuvę įkaitinkite su riebalais, šaukštu dėkite masę į keptuvę ir kepkite, kol iš abiejų pusių apkeps. Patiekite su grietine.

Manų košė su bananais

Manų košė su bananais

Į pieną įberkite šaukštą cukraus, truputėlį druskos ir palaukite, kol užvirs. Tuomet į puodą atsargiai maišydami suberkite manų kruopas ir sutarkuotą bananą. Virkite maždaug 5 minutes. Dar 10 min. puodą palaikykite uždengtą. Pagardinkite vaniliniu cukrumi bei ,,Santa Maria” prieskoniais.

Kuskuso ir tuno salotos

Kuskuso ir tuno salotos

Kuskuso kruopas užpilti stikline verdančio vandens ir palikti brinkti apie 10 min. Tuną nupilti, sumaišyti su citrinos sultimis, druska, pipirais, paprika ir trimis šaukštais alyvų aliejaus.