Search Results for: "lašiša"
Lašišą pagardinkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinos sultimis. Paprikas supjaustykite griežinėliais ir pakepkite apie 10 minučių (įkaitintame aliejuje). Pomidorus nuplikykite ir nulupus supjaustykite griežinėliais. Formą kepimui ištepkite aliejumi. Į formą sudėkite lašišą, paprikas ir pomidorus. Padažą pagaminkite iš vyno, krienų ir grietinės. Padažu užpilkite kepimo formoje esančia masę. Kepkite iki 220° C įkaitintoje orkaitėje (kad padažas pagelstų).
Žuvies filė itrinti sultimis ir ryžių actu, nuvalyti papriką, supjaustyti juostelėm, ant folijos dėti lašišos gabalėlį, porą skiltelių paprikos. Pabarstyti imbieru, kepkite orkaitėje.
Cukiniją supjaustome išilga labai juostelėmis. Apkepame iš visų pusių keptuvėje, kad šiek tiek suminkštėtų. Atvėsintas cukinijas patepame kremu, dedame per viduriuką lašišos , gražiai susukame į ritinėlį ir persmeigiame mediniu smeigtuku, kad nepasileistų.
kaitinti orkaitę iki 200 laipsnių .
Apibarstyti lašišos file druska ir pipirais.
Sumaišyti sviestą, citrinos žievelę, sultis, susmulkintus kaperius ir petražoles.
Plonai iškočioti tešlą iki tokio ilgio, kad lašiša tilptų pilnai.
Sudėti file ant tešlos ir patepti sviestu. Suvynioti į tešlą, užspaudžiant kraštus, kad neliktų jokių skylių.
Smulkiais žiedeliais supjaustykite porą.
Pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Lašišos filė taip pat supjaustykite kubeliais.
Baziliko lapus sukapokite.
Įkaitinkite keptuvėje arba puode aliejų ir pakepinkite porus apie 1-2 minutes.
Sudėkite pomidorus ir pamaišant troškinkite 8-10 minučių.
Suberkite lašišą ir pakepinkite dar 7-8 minutes.
Supilkite citrinos sultis, sudėkite baziliką ir prieskonius. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Išvirkite makaronus, nusausinkite ir sumaišykite su pakepintomis daržovėmis ir lašiša.
Skanaus!
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos makaronus su varške ir rūkyta lašiša.
Maltą lašišą nuspauskite, kad būtų sausa. Įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, šaukštą krakmolo ir džiūvėsėlių. Jei masė šlapia, įdėkite daugiau džiūvėsėlių. Gerai išminkytą masę sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
Ištirpintą ir atvėsusį sviestą sumaišykite su grietine ir druska. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį birių produktų mišinį berkite į grietinės masę. Maišykite, o kai nebesimaišo, išminkykite. Konservuotą lašišą sumaišykite su smulkintais žalumynais. Tinka krapai, petražolės, bazilikas. Tešla išklokite stačiakampią kepimo formą. Kraštus irgi padenkite tešla. Forma buvo 20×30 cm . Sudėkite žuvies įdarą.
arškę ištrinti su česnaku, druska, maltais pipirais, grietine ir majonezu. Duonos riekeles supjaustyti trikampėliais, juos sutepti varškės įdaru, uždėti žuvies, gautus sumuštinius sudėlioti į stačiakampį. Sudėti plonai supjaustytus agurkėlius
Sviestą išlydykite. Supilkite į dubenį miltus, įberkite druskos. Supilkite pusę kiekio pieno ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir supilkite likusį pieną, ištirpintą sviestą. Išmaišę palikite tešlą valandą pastovėti.
Iškepkite nedidelius blynelius. Sluoksniais dėkite blynus ir lašišą