Maistingi grikių miltų blynai – puikus pasirinkimas ne tik pusryčiams, bet ir lengvam užkandžiui ar desertui. Jie yra purūs, minkšti ir turi malonų riešutų poskonį dėl grikių miltų. Be to, jų sudėtyje nėra gliuteno, todėl tinka ir žmonėms, turintiems specialių mitybos poreikių.
Maistingi grikių miltų blynai: receptas
Blynelius galima patiekti su įvairiais priedais – nuo klasikinių, tokių kaip klevų sirupas, iki gaivių jogurto ir uogų derinių. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvam užkandžiui, ypač jei norisi kažko be gliuteno, bet vis tiek gardaus ir sotaus.
Ingredientai:
- 4 valg. š. grikių miltų
- 4 valg. š. begliutenių miltų
- 1½ a. š. begliutenių kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinis
- 150 ml pieno
- 1 valg. š. alyvuogių arba augalinio aliejaus (kepimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijoti į dubenį.
2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinį su pienu ir aliejumi, kol gerai susimaišys.
3. Skystus ingredientus supilti į sausus ir maišyti, kol nebeliks sausų miltų pėdsakų.
4. Keptuvę įkaitinti ant vidutinės kaitros ir įpilti šlakelį aliejaus ir tolygiai paskirstyti popieriniu rankšluosčiu.
5. Šaukštu dėti tešlą į keptuvę ir formuoti blynus. Kai paviršiuje atsiras burbuliukų, o kraštai sutvirtės (po maždaug 1 min.), apversti ir kepti dar 30 sek.
6. Iškeptus blynelius dėti į šiltą lėkštę ar kepimo skardą ir kepti likusią tešlą, prieš kiekvieną kepimą lengvai patepant keptuvę aliejumi.
7. Patiekti su klevų sirupu, jogurtu ir uogomis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.