Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Maisto likučiai po švenčių: naudingi patarimai, ką su jais daryti

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-24
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Maisto likučiai po švenčių
Maisto likučiai po švenčių

Pasibaigus šventėms dauguma susiduria su problema, jog po šventinių patiekalų maratono tenka mesti maistą arba sukti galvą, kur jį panaudoti. Žinant teisingus maisto laikymo principus ir naudodamiesi paprastais patarimais, galima užtikrinti, kad maistas išliktų saugus ir skanus ilgą laiką. Šiame straipsnyje dalinamės naudinga informacija apie tai, kaip tinkamai laikyti maistą šaldytuve, kaip išvengti galimų klaidų ir kaip kūrybiškai galu būti panaudoti maisto likučiai, kad jie taptų skaniais patiekalais.

Nepadauginkite padažų ir majonezo

Ruošiant patiekalus svarbu pasirinkti šviežius produktus, kuriuos vėliau galima būtų tinkamai laikyti. Nerekomenduojama užpilti padažų ant salotų iš anksto, nes tai gali sutrumpinti jų galiojimo laiką. Jei reikia laikyti salotas šaldytuve, jas uždenkite plėvele. Taip pat, venkite palikti šaukštus ir šakutes patiekaluose. Palyginimui, salotas, kurios buvo užpiltos padažu, galima laikyti iki 48 valandų, tačiau neapdorotą salotų versiją tinkamoje temperatūroje galima laikyti tris–keturias dienas.

Kaip laikyti maistą šaldytuve

Laikydami maistą šaldytuve, visada patikrinkite galiojimo ir pakuočių datas. Kiekvieną maisto rūšį laikykite atskirai sausoje, švarioje ir sandarioje pakuotėje arba specialiose talpose. Keptą paukštieną, mėsą, žuvį, kotletus ir paštetus galima laikyti kelias dienas šaldytuve arba užšaldyti ilgesniam laikymui. Kai kurias vaisių rūšis, tokias kaip ananasai, vynuogės ir obuoliai, taip pat galima užšaldyti. Želės desertai gerai laikosi šaltyje, o rūkyta žuvis šaldiklyje gali būti laikoma apie šešis mėnesius.

Maisto likučiai gaminimui

Taip pat atkreipkite dėmesį į šiuos maisto laikymo patarimus:

  • Paruoštų mėsos produktų nepatartina laikyti ilgiau nei keturis mėnesius.
  • Daržoves ir vaisius galima laikyti užšaldytus iki 12 mėnesių.
  • Majonezą taip pat galima užšaldyti.
  • Likusius žaliuosius augalus taip pat puikiai galima laikyti šaldiklyje.
  • Tešlą ir duoną taip pat galima užšaldyti.
  • Konditerinius gaminius geriau laikyti šaldytuve.
  • Produktai su plaktos grietinėlės įdaru turėtų būti suvartoti per 48 valandas.
  • ausainius ir bandeles galima laikyti sausame kambaryje kelias savaites.

Maisto likučiai gaminimui

Maisto likučiai gali būti panaudojami gaminimui. Jei liko mėsos ar sūrio, ananasų ar alyvuogių, galite pasigaminti picą. Taip pat galima gaminti sūrius patiekalus iš rūkyto mėsos, pjaustytos mėsos, dešros ir alyvuogių. Jei liko ryžių galite pasigaminti plovą. Keptos bulvės puikiai tinka gaminant mėsą arba daržovių troškinį. Vaisius galima panaudoti kompotams, o daržoves – sriuboms ar troškiniams.

Tinkamai laikydami maistą ir kūrybiškai panaudodami likučius, ne tik sumažinsite maisto švaistymą, bet ir sutaupysite laiką bei pinigus.

Šaltinis: https://kanaldim.tv/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Maisto laikymasMaisto likučiaiŠventinis laikotarpis

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

KAip tobulai išvirti ryžius - šefo patarimai
Naudinga

Kaip tobulai išvirti ryžius ant viryklės? Patarimais dalijasi virtuvės šefas

2025-01-23
Soti vištienos sriuba su čioriso
Receptai

Soti vištienos sriuba su čioriso

2025-04-07
Traški kiniška vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Mėsos patiekalai

Traški kiniška vištiena su saldžiarūgščiu padažu

2024-01-12
Spageti su mėsos padažu ir netikėtu ingredientu
Makaronų patiekalai

Makaronai su mėsos padažu ir netikėtu ingredientu

2025-04-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?