Makaronai su krevetėmis ir čili pipirais – šis aštrus makaronų patiekalas su sultingomis krevetėmis ir aromatingu česnakiniu pomidorų padažu yra puikus pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko greito, bet įsimintino.
Makaronai su krevetėmis ir čili pipirais: receptas
Tai gardus ir subalansuotas derinys, kuriame puikiai susilieja jūros gėrybių skonis su klasikiniais itališkais akcentais.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 200 g karališkųjų krevečių (šviežių, išvalytų)
- 2 česnako skiltelės
- 1 čili pipiras (arba žiupsnelis džiovintų aitriųjų pipirų dribsnių)
- 1 valg. š. pomidorų tyrės
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 175 g pilno grūdo spagečių
- didžiulis pundelis baziliko
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti pusę aliejaus gilioje keptuvėje ant stiprios kaitros. Sudėti valytas krevetes ir 1 skiltelę smulkinto česnako. Kepti 2-3 min, kol krevetės taps rausvos. Perkelti į lėkštę ir atidėti.
2. Sumažinti kaitrą iki vidutinės. Į keptuvę supilti likusį aliejų, sudėti likusią smulkintą česnako skiltelę ir pjaustytą čili pipirą. Kepti 2 min. Įdėti pomidorų tyrę ir kapotus pomidorus, užvirti, tada sumažinti kaitrą ir troškinti 15 min.
3. Tuo metu išvirti makaronus pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės.
4. Nukošti makaronus, pasiliekant šiek tiek vandens nuo virimo. Sudėti makaronus į padažą, įpilti samtelį išsaugoto vandens ir viską gerai išmaišyti, kad makaronai pasidengtų padažu. Sudėti krevetes atgal į keptuvę, įdėkite bazilikų ir viską dar kartą permaišyti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.