Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena

Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena – skanus, bet ir sotus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek pasidalinti su šeima ir draugais. Tai puikus pasirinkimas ieškantiems subalansuoto, maistingo ir gardaus valgio.

Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena: receptas

Moliūgų tyrė yra nepaprastai gardus priedas įvairiuose patiekaluose, tobulai tinka net desertuose. O pasiruošti tyrę yra itin paprasta – tereikia moliūgą perpjauti per pusę, išimti sėklas, puseles dėti į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti kol moliūgas tampa minkštas (priklausomai nuo dydžio, kepimas gali užtrukti 30-50 min.). Tuomet moliūgo minkštąją dalį maisto smulkintuvu sutrinti iki piurė konsistencijos. Ir viskas, tyrė paruošta. Greitam vartojimui ją laikyti šaldytuve, tačiau taip pat galima ir užšaldyti.

Ingredientai:

  • 200 g makaronų
  • Druskos pagal skonį
  • 500 g vištienos krūtinėlės filė
  • 2 arb. š. prieskonių vištienai
  • 2 valg. š. obuolių acto
  • 400 g moliūgų tyrės
  • 160 ml grietinės (10%)
  • 20 g maistinių mielių
  • 2 arb. š. prieskonių makaronams

    Salotoms:
  • Pomidorų
  • Agurko
  • Morkų
  • Prieskonių salotoms
  • Alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištieną supjaustyti gabaliukais, pabarstyti prieskoniais vištienai, įpilti obuolių acto, gerai viską išmaišyti ir palikti marinuotis kelias valandas.
2. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros, vištieną sudėti į kepimo indą ir kepti apie 25 min.
3. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
4. Gilioje keptuvėje įkaitinti moliūgų tyrę, supilti grietinėlę, pagardinti prieskoniais. Sumažinti kaitrą.
5. Tuomet sudėti išvirtus, nukoštus makaronus į padažą, viską gerai išmaišyti.
6. Suberti maistines mieles ir dar kartą išmaišyti. Kelias minutes pakaitinti.
7. Salotoms paruošti smulkiai supjaustyti pomidorus, agurkus, morkas.
8. Pagardinti prieskoniais, įpilti aliejaus. Gerai išmaišyti.
9. Patiekiant į lėkštę dėti makaronus su vištiena ir salotas šalia.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:makaronaiMakaronai su moliūgaisMakaronai su vištienamakaronų patiekalaiMoliūgų tyrėspatiekalai su moliūgų tyre

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Salotos su tunu
Receptai

Salotos su tunu

2024-01-30
Amerikietiški blynai su šonine
Blynai

Amerikietiški blyneliai su šonine – kaip filmuose

2025-02-11
Gaivus braškių limonadas
Gėrimai

Gaivus braškių limonadas

2025-06-03
Jogurtinė bananų duona
Desertai

Jogurtinė bananų duona

2025-02-27

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?