Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių – tai yra gardus ir sotus itališkas patiekalas, kuriame susipina minkšta jautienos faršo tekstūra ir natūralus daržovių saldumas. Tradicinis padažas papildytas daržovėmis, kad patiekalas būtų dar maistingesnis ir aromatingesnis.
Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių: receptas
Patiekiamas su tarkuotu parmezanu, šis klasikinis itališkas receptas yra sotus, maistingas ir mėgstamas visų kartų.
Ingredientai:
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 1 cukinija
- 1 raudonoji paprika
- 500 g lieso jautienos faršo
- 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 jautienos sultinio kubelis
- 1 lauro lapas
- 300 g spageti makaronų
- druska ir juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį puodą sudėti nedideliais gabaliukais pjaustytas daržoves ir užpilti 500 ml vandens. Užvirti ir virti ant silpnos ugnies 8-10 min, kol svogūnas ir paprika suminkštės. Nukelti nuo kaitros ir sutrinti turinį iki vientisos tyrės naudojantis rankiniu trintuvu. Laikyti šiltai.
2. Kitame nedideliame puode, uždengtu dangčiu, įkaitinti iki vidutinės kaitros. Sausai apkepti jautienos faršą 3-5 min, maišant mediniu šaukštu ir trupinant didelius gabalus, kol faršas švelniai apskrus.
3. Į faršą įmaišyti daržovių tyrę, supilti konservuotus pomidorus, sudėti pomidorų pastą ir džiovintas žoleles. Gerai išmaišyti. Įdėti sultinio kubelį ir lauro lapą, pagardinti pipirais ir dar kartą išmaišyti.
4. Užvirinti, sumažinti kaitrą ir leisti švelniai virti. Dangtį pusiau uždengti ir troškinti 25-30 min, vis dažniau maišant padažą, kol jis sutirštės.
5. Tuo tarpu dideliame puode užvirinti sūdytą vandenį. Sudėti spagečius ir virti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
6. Padalinti spagečius į lėkštes ir užpilti bolognese padažu. Pabarstyti juodaisiais pipirais ir tarkuotu parmezanu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.