Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Midijų sriuba su daržovėmis – lengviems vasaros pietums

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Midijų sriuba su daržovėmis
Midijų sriuba su daržovėmis

Midijų sriuba su daržovėmis – lengva, tačiau išraiškingo skonio sriuba su midijomis ir šviežiomis daržovėmis, tai subtilus jūros ir daržo derinys. Sriuba pagardinta aromatingu žolelių padažu salsa verde, kuris suteikia gaivumo, pikantiškumo ir išryškina kiekvieną ingredientą.

Midijų sriuba su daržovėmis: receptas

Tai elegantiškas ir vasariškai lengvas patiekalas, tinkantis tiek ypatingai vakarienei, tiek lengviems pietums.

Ingredientai:

Sriubai:

  • 50 g sviesto
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 150 g cukinijų
  • 1 pankolio gumbas
  • 150 g morkų
  • 100 g salierų stiebų
  • 8 ridikėliai
  • 500 g midijų
  • 150 ml baltojo vyno
  • 750 ml daržovių sultinio

    Salsa verde padažui:
  • 2 valg. š. mėtos lapelių
  • 2 valg. š. krapų šakelių
  • 2 valg. š. peletrūnų lapų
  • 2 valg. š. petražolių lapų
  • 2 valg. š. baziliko lapelių
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 6 ančiuviai
  • 2 valg. š. kaparėlių
  • ½ citrinos sultys
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sriubai sviestą ištirpinti storadugniame puode su dangčiu, ant silpnos ar vidutinės ugnies. Sudėti visas nedideliais gabaliukais pjaustytas daržoves ir trumpai, 4-5 min, pakepinti kol suminkštės.
2. Tuomet sudėti midijas, supilti vyną ir sultinį, užvirti. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 2-3 min, kol midijos atsivers. (Tas, kurios neatsiveria – išmesti.)
3. Salsa verde padažui visus žolelių lapelius sudėti į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapoti. Tuomet sudėti šiek tiek pasmulkintą šalotinį svogūną, ančiuvius, kaparėlius, citrinos sultis, garstyčias ir aliejų. Viską trinti iki tirštos, stambios tyrės. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
4. Sriubą nuimti nuo kaitros ir įmaišyti 2-3 šaukštus salsa verde.
5. Patiekti iš karto, uždedant papildomą šaukštelį padažo ant kiekvienos porcijos. (Likusį padažą galima laikyti sandariame inde, užpylus plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus – šaldytuve išsilaikys iki 4 dienų.)

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Jūros gėrybių patiekalaiMidijų ir daržovių sriubaMidijų sriubaSriuba su midijomis

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Keksiukai be kvietinių miltų
Desertai

Keksiukai be kvietinių miltų – nustebsite, iš ko jie paruošti

2025-02-25
Varškinės bandelės su mėsa
Receptai

Varškinės bandelės su mėsa

2024-01-01
Sėklų duona, nauda organizmui ir kaip pasigaminti?
Naudinga

Sėklų duona: skanus ir sveikas pasirinkimas

2025-03-21
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Makaronų patiekalai

Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą

2025-01-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?