Midijų sriuba su daržovėmis – lengva, tačiau išraiškingo skonio sriuba su midijomis ir šviežiomis daržovėmis, tai subtilus jūros ir daržo derinys. Sriuba pagardinta aromatingu žolelių padažu salsa verde, kuris suteikia gaivumo, pikantiškumo ir išryškina kiekvieną ingredientą.
Midijų sriuba su daržovėmis: receptas
Tai elegantiškas ir vasariškai lengvas patiekalas, tinkantis tiek ypatingai vakarienei, tiek lengviems pietums.
Ingredientai:
Sriubai:
- 50 g sviesto
- 1 šalotinis svogūnas
- 150 g cukinijų
- 1 pankolio gumbas
- 150 g morkų
- 100 g salierų stiebų
- 8 ridikėliai
- 500 g midijų
- 150 ml baltojo vyno
- 750 ml daržovių sultinio
Salsa verde padažui: - 2 valg. š. mėtos lapelių
- 2 valg. š. krapų šakelių
- 2 valg. š. peletrūnų lapų
- 2 valg. š. petražolių lapų
- 2 valg. š. baziliko lapelių
- 1 šalotinis svogūnas
- 6 ančiuviai
- 2 valg. š. kaparėlių
- ½ citrinos sultys
- 1 arb. š. garstyčių
- 4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sriubai sviestą ištirpinti storadugniame puode su dangčiu, ant silpnos ar vidutinės ugnies. Sudėti visas nedideliais gabaliukais pjaustytas daržoves ir trumpai, 4-5 min, pakepinti kol suminkštės.
2. Tuomet sudėti midijas, supilti vyną ir sultinį, užvirti. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 2-3 min, kol midijos atsivers. (Tas, kurios neatsiveria – išmesti.)
3. Salsa verde padažui visus žolelių lapelius sudėti į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapoti. Tuomet sudėti šiek tiek pasmulkintą šalotinį svogūną, ančiuvius, kaparėlius, citrinos sultis, garstyčias ir aliejų. Viską trinti iki tirštos, stambios tyrės. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
4. Sriubą nuimti nuo kaitros ir įmaišyti 2-3 šaukštus salsa verde.
5. Patiekti iš karto, uždedant papildomą šaukštelį padažo ant kiekvienos porcijos. (Likusį padažą galima laikyti sandariame inde, užpylus plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus – šaldytuve išsilaikys iki 4 dienų.)
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.