Namuose gamintas šokoladinis kremas – šis natūralus riešutų kremas yra sveikesnė alternatyva įprastiems saldiesiems užtepams, pasižyminti turtingu lazdynų riešutų ir kakavos.
Namuose gamintas šokoladinis kremas: receptas
Puikiai tinka tepti ant duonos, skrudintos bandelės ar blynelių, taip pat gali būti naudojamas kaip ingredientas desertams ir kokteiliams. Laikomas šaldytuve, kremas išlieka šviežias iki savaitės, todėl visada turėsite natūralaus ir gardaus užtepo po ranka.
Ingredientai:
- 225 g lazdynų riešutų
- 25 g nesaldintos kakavos miltelių
- 120 ml medaus
- 1/2 arb. š. druskos
- 2 valg. š. rapsų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
2. Lazdynų riešutus išdėlioti kepimo skardoje ir paskrudinti 8–10 min, kol taps kvapnūs ir šilti (stebėkite, kad nesudegtų). Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti 5 min.
3. Riešutus suberti į švarų virtuvinį rankšluostį, uždengti ir švelniai trinti, kad pašalinti dalį luobelių.
4. Suberti riešutus į maisto smulkintuvą ir malti 4–5 min, retkarčiais nubraukiant masę nuo sienelių. Iš pradžių ji bus biri ir sausa, tačiau toliau smulkinant taps vientisa ir kreminė.
5. Suberti kakavos miltelius, medų ir druską, trumpai sumaišyti pulsuojančiu režimu.
6. Įjungus maisto smulkintuvą, plona srovele supilti rapsų aliejų ir toliau maišyti, kol masė taps lygi ir glotni.
7. Gautą kremą perkelti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve iki savaitės.
Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.