Search Results for: ""

Lašiša su paprika

Lašiša su paprika

Lašišą pagardinkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinos sultimis. Paprikas supjaustykite griežinėliais ir pakepkite apie 10 minučių (įkaitintame aliejuje). Pomidorus nuplikykite ir nulupus supjaustykite griežinėliais. Formą kepimui ištepkite aliejumi. Į formą sudėkite lašišą, paprikas ir pomidorus. Padažą pagaminkite iš vyno, krienų ir grietinės. Padažu užpilkite kepimo formoje esančia masę. Kepkite iki 220° C įkaitintoje orkaitėje (kad padažas pagelstų).

Vyno gėrimas

Vyno gėrimas

Prieš ruošiant gėrimą, vyną reikėtų gerai atšaldyti. Citriną kruopščiai nuplauti po karštu vandeniu ir gerai nusausinti. Žievelę nulupti taip, kad išeitų viena plona juostelė. Citrinos žievelę įdėti į stiklinį indą ir užpilti atšaldytu baltuoju vynu. Uždengti ir palaikyti 20 min., kad vynas įgautų citrinos skonio. Prieš pateikiant įpilti putojančio vyno, įberti ledo gabaliukų ir šiek tiek kapotos mėtos lapelių.
Labai tinka kartu su trapiais sūriais kepinukais, įvairiais sūriais ir lengvais užkandžiais.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Jums reikės:

250 gr. varškės
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
7 šaukštų pieno
5 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių krakmolo
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 stiklinių miltų
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:

Kiaušinį mikseriu išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Viską supilkite į varškę, taip pat įpilkite pieno, viską darkart gerai išplakite. Atskirame inde sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Tada viską suberkite į varškės masę ir nedideliu greičiu išplakite antgaliu tešlai. Supilkite aliejų. Gausite purią, šiek tiek prie rankų limpančią tešlą. Imkite gabaliuką tešlos, iškočiokite piršto storumo virvutę ir sujunkite ją į žiedelį. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Pomidorų ir sardinių salotos

Pomidorų ir sardinių salotos

Pomidorus supjaustyti griežinėliais, išpjauti vaiskotį. Griežinėlius išdėlioti lėkštėje taip, kad vienas griežinėlis šiek tiek dengtų kitą. Pomidorus pasūdyti ir pagardinti ką tik sumaltais pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Nulupti svogūnus, supjaustyti plonais žiedeliais ir, jei jie pernelyg aitrūs, nuplikyti karštu vandeniu. Svogūnų griežinėlius sudėti ant pomidorų. Nulupti žuvelių odą, išimti kaulus ir sudėti sardinių gabalėlius ant svogūnų.
Nulupti česnako skiltelę, sutrinti ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi, pagardinti citrinų sultimis ir išmaišyti. Paruoštu užpilu apšlakstyti sardines.
Salotas galima apibarstyti kapotais petražolių lapeliais. Tinka su šviežia bandele ar prancūzišku batonu.

Grietinėje troškinti kalmarai

Grietinėje troškinti kalmarai

Šiaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol įgaus gražią geltona spalvą Kalmarus perdėti į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę dėti pusgriežinėliais supjaustytus svogūnus ir juos kepti. Pakepintais svogūnais užpilti kalmarus. Ant viršaus pilti grietinę, vandenį ir dar truputi pasūdyti. Troškinti apie 30 min.

Kiaulienos šašlykas

Kiaulienos šašlykas

Kiaulieną supjaustyti ilgais griežinėliais. Cukrų ištirpinti karštame vandenyje, sudėti kitus produktus. Mišinį atšaldyti ir užpilti ant mėsos. Palikti 7-8 valandas, kartais pamaišyti.

Mėsą verti ant iešmų ir kepti ant žarijų. Mėsą aplieti marinatu.

Mėsą nuimti nuo iešmų ir sudėti ant kiniškos salotos lapų.

Švelnus abrikosinis „štrudelis“

Švelnus abrikosinis „štrudelis“

Iš miltų, 75 ml vandens, žiupsnelio druskos ir alyvų aliejaus išminkykite tešlą ir leiskite jai 30 min. pastovėti, po to iškočiokite. Dubenyje sumaišykite grietinėlės pudingą, maskarponės sūrį, grietinę, paprastą ir vanilinį cukrų, kiaušinius ir skiltelėmis pjaustytus abrikosus. Įdarą dėkite ant iškočiotos tešlos, susukite, užspauskite kraštelius ir pašaukite į 175 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite apie 40 min. Atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra.

Aštrus pupelių troškinys

Aštrus pupelių troškinys

Jums reikės:

1 indelis konservuotų pupelių pomidorų padaže,
1 indelis adžikos,
250 gramų kiaulienos faršo,
150 gramų pievagrybių,
200 gramų tarkuoto fermentinio sūrio,
2 skiltelės česnako,
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų,
saujelė krapų.

Kaip gaminame:

Maltą mėsą šiek tiek pakepinkite. Į tą pačią keptuvę sudėkite pjaustytus pievagrybius, konservuotas pupeles – vėl viską trumpai pakepkite.

Supilkite ant viršaus adžiką, trintą česnaką, pipirus, druską, krapus ir troškinkite ant nedidelės ugnies 15–20 min.

Prieš patiekiant valgyti apibarstykite patiekalą tarkuotu sūriu.
Skanaus!

Kalakutiena su kariu indiškai

Kalakutiena su kariu indiškai

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, čili pipirą ir sumaišykite su tarkuotu imbieru. Gautą masę pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su maždaug 2 šaukštais aliejaus. Kai svogūnai taps permatomi, į keptuvę pridėkite stambiai pjaustytų kalakutienos gabaliukų, uždenkite dangčiu ir 5-7 min. kepinkite ant didelės ugnies. Kario padažą padarykite sumaišę grietinėlę, kario prieskonius, šafraną ir juoduosius pipirus. Kalakutienai iškepus iki auksinės rudos spalvos, į keptuvę pridėkite kario padažo, uždenkite ir 20 min. palikite ant silpnos ugnies. Geriausiai kalakutieną su kariu patiekti su virtais ryžiais, „bulgur“ kruopomis arba kuskusu.

Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu

Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu

Ingridientai: Ryšelis įvairių salotų lapų didelė kriaušė 200 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu 200 g žaliųjų ir mėlynųjų vynuogių 50 g…

Varškės apkepas su razinomis

Varškės apkepas su razinomis

Jums reikės:

400 gramų varškės
3 kiaušinių
5 valgomųjų šaukštų cukraus
Žiupsnelio vanilinio cukraus
2 valgomųjų šaukštų manų kruopų
60 ml pieno
1 saujos razinų
1 saujos džiovintų vyšnių
Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti:

Manų kruopas išmirkykite šiltame piene. Kiaušinio trynį išsukite su cukrumi. Tada į masę įberkite žiupsnelį druskos, taip pat sudėkite varškę ir išbrinkusias manų kruopas. Kitame inde iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai, maišydami supilkite į varškės masę. Pabaigai suberkite džiovintas vyšnias ir razinas. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusę valandos.

Skanaus!

Lašiša su imbierais

Lašiša su imbierais

Žuvies filė itrinti sultimis ir ryžių actu, nuvalyti papriką, supjaustyti juostelėm, ant folijos dėti lašišos gabalėlį, porą skiltelių paprikos. Pabarstyti imbieru, kepkite orkaitėje.

Šaltas kavos kokteilis

Šaltas kavos kokteilis

stipri juoda kava (500 g)
konjakas (100 g)
likeris (100 g)
cukraus pudra (2 šaukštai)
citrinos sultys
ledo gabalėliai

Kiškučio tortas

Kiškučio tortas

Pagrindui: kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Persijoti birius produktus į kiaušinių masę ir kruopščiai viską išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 190 C temperatūros orkaitėje – 10-15 min. nerekomenduojama darinėti orkaitės durelių. Papuošimas: Apvalūs saldainiai akims, nosiai, šokolado juostelių ūsams. Torto pagrindus atvėsinus perpjauti per pusę ir apšlakstyti sirupu. Užtepti ant pagrindo abrikosų marmelado ir padėti ant didesnės lėkštės. Vienas pagrindas bus kiškučio kūnas. Kitą pagrindą, kiškučio , apipjaukite 2 cm. Šią nuopjovą supjaustyti į 4 gabaliukus: 2 kojelėms ir 2 ausytėms. Išmaišyti kremą ir sudėti ant torto. Apibarstyti tortą kokosų drožlėmis, iš saldainių sudėlioti akytes ir nosytę.