Search Results for: ""

Lęšių sriuba

Lęšių sriuba

Lęšius su bulvėmis supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir uždėkite ant ugnies virti. Nepamirškite į vandenį įdėti kubelį sultinio. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytas daržovės: morkas, svogūnus, saliero šaknį, porą. Daržovių smarkiai nesukepinkite. Joms apskrudus, sudėkite į tą pačia keptuvę kubeliais susmulkintus pomidorus ir viską kokias 10 min. troškinkite. Baigiant virti bulvėms ir lęšiams supilkite į puodą daržovių troškinį. Dar šiek tiek pavirkite. Įdėkite savo mėgstamų prieskonių. Jei norite, įpjaustykite kelias dešreles. Pagardinkite grietine.

Skanaus!

Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sudėti į indą ir išmaišyti. Aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų supilti į kitą ir gerai išplakti. Paskui vieno ir kito indo turinius sumaišyti kartu. Galima ir viską viename inde maišyti, bet vis tiek pirmiausia reikėtų aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų išplakti. Paragauti tešlą, ar netrūksta cukraus. Man dažniausiai trūksta, tai dar stiklinę papildomai visada įdedu. Na, ir galiausiai, skardą ištepti sviestu, sudėti tešlą ir šauti į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę. Kepti kažkur apie valandą. Iškeptas pyragas būna gražios geltonos spalvos ir labai skaniai kvepia citrinomis.

Riešutų pienas

Riešutų pienas

Pieną supilkite į molinį indelį. Riešutus kartu su cukrumi sutrinkite. Riešutų ir cukraus masę įmaišykite į pieną. Dėkite molinį indelį į 140 laipsnių orkaitę ir kaitinkite apie 30 min., vis pamaišant. Jei matote, kad pienas „kyla” temperatūrą dar sumažinkite.

Kepaliukas

Kepaliukas

Batoną įpjauti kas 2 cm neperpjaunant apatinės plutos. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su smulkintais krapais, įspausti česnaką. Pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti. Gauta mase sutepti įpjautas batono vietas.

Makaronai su padažu

Makaronai su padažu

Jums reikės: 100 gr. fermentinio sūrio 250 gr. makaronų 200 gr. dešros 3-4 pomidorų 2 stiklinių pupelių 1 nedidelės cukinijos…

Gaiviosios salotos

Gaiviosios salotos

Ingredientai: 500 g salotų lapų. Padažui: 3 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai citrinų sulčių, 1 skiltelė česnako, 1 šaukštelis cukraus, druskos,…

Sveikuoliška pusryčių košė

Sveikuoliška pusryčių košė

Sveikuoliška pusryčių košė:

mirkyti avižinia dribsniai ir čija sėklos,
žiupsnelis cinamono,
šaukštelis maca miltelių,
sauja razinų.

Žuvies pyragas

Žuvies pyragas

Maltą lašišą nuspauskite, kad būtų sausa. Įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, šaukštą krakmolo ir džiūvėsėlių. Jei masė šlapia, įdėkite daugiau džiūvėsėlių. Gerai išminkytą masę sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.

Alkoholinis pieno kokteilis

Alkoholinis pieno kokteilis

Atšaldykite užvirintą pieną. Ištrinkite trynius su cukrumi ir į šią masę suberkite vanilinį cukrų. Visą gautą masę sumaišykite su pienu ir supilti spiritą arba degtinę. Iškarto gerti negalėsite, reikia palaikyti parą.

Bulvių pica

Bulvių pica

Nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti, įberti bulvių prieskonių ir supilti į riebalais patepta kepimo formą.

Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių.

Dešrą ir papriką supjaustyti kubeliais, sutarkuoti sūrį, sukapoti svogūnų laiškus ir supilti ant picos viršaus.

Kepti apie 50 min 180 laipsnių temperatūroje.

Kokosinis šokoladinis pyragas

Kokosinis šokoladinis pyragas

Į indą įmuškite 4 kiaušinių trynius ir vieną sveiką kiaušinį. Į ištirpintą sviestą suberkite stiklinę cukraus, išmaišukite, kad ištirptų, tada suberkite kakavą. Ataušus supilkite į kiaušinių indą. Išplakite, suberkite miltus ir 2-3 šaukštelius kepimo miltelių. Gautą masę supilkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi išteptos skardos.

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Susmulkinkite svogūnus. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Viską maždaug 3 minutes kepkite įkaitintame aliejuje. Suberkite maltą papriką. Supilkite pieną, daržovių sultinį ir 10 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Iš sriubos išimkite maždaug pusę daržovių ir suplakite jas plaktuvu. Gautą masę supilkite atgal į puodą. Įdėkite druskos, pipirų, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Susmulkinkite riešutus ir trumpai apkepinkite be riebalų. Susmulkinkite mėtas. Labai smulkiai supjaustykite salierų stiebus. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pagardinkite jogurtu ir riešutų, mėtų bei salierų mišiniu.

Škotiski kiaušiniai

Škotiski kiaušiniai

8 kiaušinius išvirti kietai. Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti 2 kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.

Žuvis su pievagrybiais

Žuvis su pievagrybiais

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite servetėle ir įstrižai supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite juostelėmis. Jei grybai maži, galima nepjaustyti. Kiaušinį išplakite. Kukurūzų krakmolą supilkite į lėkštę. Žuvį išvoliokite kiaušinyje, paskui – kukurūzų krakmole. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepinkite žuvies juosteles, kol pagels. Kitoje keptuvėje sudėkite pievagrybius. Trumpai pakepkite aliejuje, tada supilkite į sultinį ir virkite (kol skysčio sumažės maždaug per pusę). Pabarstykite druska, pipirais. Sudėkite žuvį ir trumpai pavirkite su grybais. Patiekite karštą su daržovėmis.