3.5 C
Vilnius
Antradienis, 3 gruodžio, 2024

Pasak mitybos ekspertų, šių 8 maisto produktų, geriau nevalgyti pusryčiams

Valgyti pirmą po ranka pasitaikiusį maistą, kai jaučiate alkį, yra įprasta klaida, tačiau kai kurie produktai gali sukelti neigiamą poveikį virškinimo sistemai, ypač jei jūsų skrandis jautrus. Gydytojai ir mitybos specialistai pabrėžia, kad tam tikrų produktų, įprastų mūsų kasdienei mitybai, geriau nevalgyti pusryčiams būnant tuščiu skrandžiu.

Kava

Ryte tuščiu skrandžiu išgerta kava gali paskatinti skrandžio rūgšties gamybą, sukeldama refliuksą, pilvo pūtimą ar net pykinimą. Geriausia kavą vartoti po lengvų pusryčių, kuriuose gausu baltymų arba sveikųjų riebalų. Pavyzdžiui, suvalgykite virto kiaušinio ar šaukštelį riešutų sviesto.

Arbatos su kofeinu

Juodoji ar žalioji arbata tuščiu skrandžiu gali dirginti skrandžio gleivinę ir sukelti rūgštingumo padidėjimą. Rinkitės šias arbatas tik po pusryčių, o tuščiu skrandžiu gerkite nekofeinuotas žolelių arbatas.

Aštraus maisto geriau nevalgyti pusryčiams

Jei nesate pripratę prie aštraus maisto, valgyti jį tuščiu skrandžiu gali būti rizikinga. Tai gali dirginti skrandį ir paskatinti virškinimo problemas. Įveskite aštrų maistą į savo mitybą palaipsniui ir ne tuščiu skrandžiu.

Aštraus maisto geriau nevalgyti pusryčiams

Saldūs produktai

Saldumynai tuščiu skrandžiu gali greitai padidinti cukraus ir insulino kiekį kraujyje, sukeldami nuotaikos svyravimus ir energijos stoką. Prieš valgydami saldumynus, pasirinkite produktų, turinčių daug skaidulų, kad sulėtintumėte cukraus pasisavinimą.

Jogurto geriau nevalgyti pusryčiams

Tuščiu skrandžiu valgomas jogurtas gali paskatinti rūgščių išsiskyrimą ir sunaikinti gerąsias bakterijas. Verčiau rinkitės jogurtą užkandžiaudami po pagrindinio valgio.

Gazuoti gėrimai

Tuščiu skrandžiu gazuoti gėrimai sukelia pilvo pūtimą ir nemalonų rūgštingumo padidėjimą. Be to, juose esantis cukrus gali stipriai paveikti cukraus kiekį kraujyje.

Riebaus kepto maisto geriau nevalgyti pusryčiams

Kepti riebūs produktai ilgai virškinami, todėl gali padidinti skrandžio rūgštingumą. Juos geriau derinti su angliavandeniais, tokiais kaip duona ar bulvės, kurie padės sumažinti nemalonius pojūčius.

Citrusiniai vaisiai ir sultys

Citrusinių vaisių rūgštys gali dirginti jautrų skrandį ir padidinti rūgštingumo kilimą. Jei visgi norite jų valgyti, derinkite su angliavandeniais, kurie sugers rūgštį.

Citrusinių vaisių geriau nevalgyti pusryčiams

Norint išvengti problemų, geriausia pradėti dieną švelniais, lengvai virškinamais produktais, tokiais kaip pilno grūdo košės, bananai ar lengvi baltyminiai užkandžiai. Šis įprotis padės apsaugoti virškinimo sistemą ir užtikrins geresnę savijautą visą dieną!

Šaltinis: https://tsn.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Saulena
Saulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Taip pat skaitykite: