Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių

Picos tešla be mielių – tai greitas ir paprastas būdas pasigaminti naminę picą su minkštu, bet traškiu pagrindu. Lengvai paruošiama tešla be mielių suteikia picai purumo, o aromatingas pomidorų padažas su džiovintomis žolelėmis ir česnaku suteikia sodrų skonį.

Picos tešla be mielių: receptas

Patiekalas puikiai tinka greitai vakarienei ar jaukiam pasisėdėjimui su draugais ir šeima.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 300 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • 300 g natūralaus jogurto

    Padažui:
  • 400 g konservuotų pomidorų (smulkintų)
  • 1 arb. š. džiovintų žolelių
  • 2 žiupsneliai smulkaus cukraus
  • 1 česnako skiltelė
  • 200 g mocarelos (ar kito, gerai besilydančio, sūrio)
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros (arba 200 C su ventiliatoriumi) ir įdėti dvi kepimo skardas, kad įkaistų.
2. Pirmiausia paruošti padažą: į puodą supilti pomidorus, suberti džiovintas žoleles ir cukrų. Česnaką nulupti, smulkiai sutarkuoti ir įdėti į puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros ir leisti lengvai troškintis apie 10 min, kol padažas sutirštės. Patraukti nuo kaitros, pagardinti druska ir pipirais, palikti atvėsti.
3. Tešlai paruošti į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir druską. Padaryti duobutę centre ir supilti jogurtą. Išmaišyti šakute, kol tešla pradės formuotis.
4. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol taps vientisa ir elastinga. Padalinti į 4 lygias dalis ir iškočioti plonus apskritimus.
5. Atsargiai ištraukti įkaitusias kepimo skardas iš orkaitės ir dėti ant jų paruoštus tešlos pagrindus. Kepti 3–4 min, kol šiek tiek pakils.
6. Apversti pagrindus ir paskirstyti ant jų paruoštą pomidorų padažą. Užberti suplėšytą mocarelą, pabarstyti juodaisiais pipirais ir šiek tiek žolelių.
7. Kepti dar apie 5 min, kol picos pagrindas taps traškus, o sūris išsilydys ir ims burbuliuoti.
Ištraukti iš orkaitės ir patiekti iš karto.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Naminė picaNamuose gaminta picapicaPicos tešlaPicos tešla be mielių

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiniška vištiena Guo Bao Rou
Receptai

Kiniška vištiena Guo Bao Rou

2024-01-06
Tobula avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
Košės

Tobula avižinė košė su karamelizuotais obuoliais

2025-03-14
Pupelių ir kruopų paštetas Kūčių stalui
Receptai

Pupelių ir kruopų paštetas – jaukiam Kūčių stalui

2024-12-17
Šokoladiniai triufeliai
Desertai

Šokoladiniai triufeliai

2024-01-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?