Jums reikės:
1 stiklinės ryžių
2 stiklinių vištienos ar daržovių sultinio
1 svogūno (nedidelio)
2 skiltelių česnako
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
300 gr. rudųjų pievagrybių
220 gr. konservuotų kukurūzų
Druskos, pipirų
Šviežių petražolių
Kaip gaminti:
Ryžius užpilkite sultiniu (vietoj pusės sultinio kiekio galima naudoti baltąjį vyną). Palikite, kad išbrinktų, po to virkite. Svogūną supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles smulkiai sukapokite. Svogūną bei česnaką suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepkite iki rusvumo. Iškepus, supilkite ant virtų ryžių, išmaišykite. Pievagrybius supjaustykite į keturias dalis. Nuvarvinkite kukurūzus. Į dubenį su ryžiais suberkite kukurūzus, pievagrybius, smulkintas petražoles. Pagardinkite pipirais, druska ir išmaišykite. Masę supilkite į kepimo indą (keramikinį) ir uždenkite. Iki 170°C įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10-15 minučių. Patiekti galima pagardinus tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!