Now Reading
Pikantiška sūrio sriuba

Pikantiška sūrio sriuba

Pikantiška sūrio sriuba

Ingredientai:

vištienos sultinys, 400 ml
svogūnai, 1 vnt
prinokusios kriaušės, 1 vnt
česnakas, 2 skiltelės
sausas baltas vynas, 0,5 stiklinės
pelėsinis sūris, 150 g
grietinėlė (150 ml)
druska (pagal skonį)
šviežiai malti pipirai
sviestas (1 šaukštas)

Kaip gaminti:

Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, patroškinkite gilioje keptuvėje svieste, kol pagels. Kriaušę nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į kepintus svogūnus ir kelias minutes patroškinkite. Svogūnų ir kriaušių masę suverskite į puodą, supilkite vištienos sultinį, kiek pakaitinkite. Supilkite vyną, uždenkite ir apie 20 min. kaitinkite ant silpnos ugnies.

Sūrį supjaustykite kubeliais, sumeskite į sriubą ir maišykite, kol išsilydys. Sriubą iki vientisos masės išplakite elektriniu plaktuvu, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite plaktos grietinėlės. Pusvalandžiui padėkite šaltai. Tiekite išpilsčiusi į sriubos dubenėlius. Puoškite plakta grietinėle.

See Also
Blynų apkepas su špinatais

Skanaus!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top