-6.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 16 kovo, 2025

Populiarusis avokado sumuštinis kaip restorane

Populiarusis avokado sumuštinis kaip restorane – šis traškių skrebučių su avokadų sviestu ir pomidorų salsa receptas puikiai tinka lengviems pusryčiams, užkandžiams ar lengvai vakarienei. Gaivus avokadų kremas su citrinos gaidele suteikia patiekalui švelnaus kreminio skonio, o pomidorų salsa prideda ryškaus rūgštumo ir aromato. Česnaku įtrinta duona suteikia subtilų pikantiškumą, o šviežios žolelės – pavasarišką gaivą.

Populiarusis avokado sumuštinis kaip restorane: receptas

Greitai paruošiamas, kreminis, šiek tiek aštrus sumuštinis kai norisi gardžiai ir maistingai.

Ingredientai:

  • 2-3 gerai sunokę avokadai
  • 60 g minkšto sviesto
  • 3 žaliosios citrinos (smulkiai nutarkuoti žievelę ir išspausti apie 1,5 v.š. sulčių)
  • 10 g stambiai kapotų peletrūnų
  • 10 g šviežių ir stambiai kapotų krapų
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 2 arb. š. smulkiai kapotų kaparėlių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 raugo duonos riekės
  • 1 mažos česnako skiltelės
  • Šiek tiek malto kumino
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Avokadus, sviestą, pusę žaliosios citrinos žievelių ir sulčių, šiek tiek druskos sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
2. Masę perkelti į dubenį ir suberti pusę kiekio smulkiai kapotų žolelių.
3. Gerai išmaišyti ir dubenį perkelti į šaldytuvą 10 min.
4. Salsai paruošti ketvirčiais supjaustyti pomidorus ir sudėti į dubenį.
5. Prie pomidorų berti kaparėlius, likusias žaliosios citrinos žieveles bei sultis, pilti aliejų, įberti šviežių pipirų.
6. Viską išmaišyti ir salsą atidėti į šalį kol prireiks.
7. Duonos riekes paskrudinti skrudintuve arba orkaitėje. Vieną riekelių pusę įtrinti česnako skiltele.
8. Palikti duoną šiek tiek atvėsti, tada kiekvieną riekę aptepti paruoštu avokadų sviestu.
9. Ant viršaus dėti pomidorų salsą, apibarstyti kuminu ir likusiais žalumynais.
10. Užberti šviežių juodųjų pipirų, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir patiekti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: