Barščiai – tai vienas iš žymiausių ir labiausiai mėgstamų ukrainietiškos virtuvės patiekalų. Tačiau šįkart siūlome išbandyti ypatingą jo versiją: barščiai su antiena ir slyvomis. Šis patiekalas žavi turtingu skonio deriniu: antienos sultinys, saldžios burokėlių natos, rūgštelė iš pomidorų pastos ir slyvų dūminė nata. Papildomas akcentas – grietinė, kurios 18% riebumo proporcija užtikrina tobulą pusiausvyrą.

Barščiai su antiena ir slyvomis: receptas
Ingredientai:
- Antiena: pusė anties, įskaitant sparnelius, kaklą ar kojas.
- Burokėliai: 300 g.
- Baltagūžiai kopūstai: 400 g.
- Bulvės: 4 vnt.
- Morkos: 2 vnt.
- Petražolių šaknis: 1 vnt.
- Saliero šaknis: 100 g.
- Svogūnai: 2 vnt.
- Džiovintos slyvos: 10 vnt. (minkštos, be kauliukų).
- Pomidorų pasta: 4 šaukštai.
- Grietinė: 120 g (18% riebumo).
- Česnakai: 3 skiltelės.
- Petražolės ir krapai: po vieną pundelį.
- Augalinis aliejus: 3 šaukštai.
- Obuolių actas: 2 šaukštai.
- Cukrus: 2 šaukštai.
- Lauro lapai: 3 vnt.
- Kvapieji pipirai: 5 vnt.
- Druska, pipirai, čili pipirai, mėgstami prieskoniai: pagal skonį.
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Gerai nuplaukite antį ir sudėkite ją į didelį puodą. Užpilkite 4 litrais šalto vandens, užvirinkite, nugriebkite putas, pridėkite druskos, lauro lapų ir kvapiųjų pipirų. Sultinį virkite ant mažos ugnies apie 1,5 valandos.
- Nuskuskite ir supjaustykite burokėlius plonais šiaudeliais. Sudėkite juos į gilią keptuvę, įberkite druskos, cukraus, acto, pomidorų pastos ir užpilkite 150 ml sultinio. Troškinkite uždengę ant silpnos ugnies apie 30 minučių.
- Susmulkinkite svogūnus, o morkas, salierą ir petražolių šaknį supjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje su aliejumi kepkite daržoves, įberkite truputį cukraus, kol jos taps minkštos ir gražiai apskrus.
- Išimkite antį iš sultinio. Į jį dėkite kubeliais supjaustytas bulves, druską, lauro lapus ir apkepintas daržoves. Užvirinkite ir virkite apie 5-7 minutes. Tuomet sudėkite plonai supjaustytus kopūstus, mėgstamus prieskonius ir virkite dar 10 minučių. Galiausiai įdėkite burokėlius su pomidorų pasta ir slyvas. Virkite, kol visos daržovės suminkštės.
- Prieš pat išjungdami ugnį, sudėkite smulkintas petražoles, krapus ir per česnako presą perspaustą česnaką. Jei mėgstate aštrumą, įberkite čili pipirų.
- Kad skoniai susijungtų, palikite barščius pastovėti bent 15 minučių. Patiekdami įpilkite antienos sultinio, įdėkite mėsos gabaliukų ir pagardinkite grietine.
Naudingi patarimai
- Barščiai bus dar gardesni, jei leisite jiems pastovėti kelias valandas ar net per naktį.
- Patiekite su česnakinėmis bandelėmis, šviežia duona arba kietai virtais kiaušiniais.
- Grietinė su 18% riebumu yra puikus pasirinkimas: ji subalansuoja skonį ir praturtina patiekalo tekstūrą.
Barščiai su antiena ir slyvomis ne tik praturtins jūsų stalą, bet ir taps puikia proga nustebinti šeimą bei svečius ypatingu ukrainietiškos virtuvės skoniu!
Šaltinis: https://shuba.life/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.