Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Receptai su šparagais: žuvies ir krevečių iešmelis ir šonine apvyniota balta žuvis

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-05-29
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Receptai su šparagais: žuvies ir krevečių iešmelis ir šonine apvyniota balta žuvis

Laikas.lt

Gegužę prasidėjęs šparagų sezonas viso pasaulio gurmanus sutraukia į restoranus pasimėgauti šiuo žaliu pavasario gardėsiu. Šparagai savo pavadinimą gavo dar senovės Graikijoje, kurioje visi jauni valgomi ūgliai buvo vadinami būtent taip. Dėl savo subtilaus skonio ir švelnių, kvapnių daigų šparagai jau prieš daugiau nei 2 tūkst. metų buvo itin mėgstami senovės Graikijoje ir Romos imperijoje.

200 m. pr. Kr romėnai netgi turėjo specialias instrukcijas, kaip reikia auginti šparagus bei buvo pirmieji, sugalvoję, kad juos galima užšaldyti ir vartoti ne jų sezono metu. 16 amžiuje šparagai išpopuliarėjo Anglijoje ir Prancūzijoje: Karalius Saulė, Liudvikas XIV, taip pamėgo šias daržoves, kad įsakė pastatyti specialų šiltnamį, jog šparagais galėtų mėgautis visus metus.

„Šiais laikais šparagais mėgautis gali visi norintys – tiek restorane, tiek jų pasigaminti mokantys namuose. Svarbu žinoti, kad maistui naudojami jauni 20–30 centimetrų ūgliai ir, kad baltieji ir žalieji šparagai – tokie patys, tik auginti skirtingomis sąlygomis. Prieš gaminimą šparagų kotus reikėtų patrumpinti, juos surišti ir puode su vandeniu pastatyti stačiai, kad kotai virtų vandenyje, o galvutės troškintųsi garuose. Labai svarbu jų nepervirti, tad, priklausomai nuo kotų storio, virti reikėtų 3–5 minutes.

Dar karšti šparagai skubiai pakišami po šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos. Įprastai jie valgomi kuo šviežesni, bet, nespėjus iškart pagaminti, galima juos suvynioti į drėgną rankšluostį ir padėti į šaldytuvą arba tiesiog pamerkti į vandenį kaip gėles,“ – sako restoranų tinklo „Carskoje selo“ maisto technologas Rimantas Gindvilis.

Virtuvės šefas siūlo porą receptų su šiomis organizmui naudingomis ir gardžiomis daržovėmis.

Žuvų ir tigrinių krevečių iešmelis

Reikės:

  • 70 gramų atšildytos jūros lydekos filė;
  • 70 gramų atšildytos skorpionžuvės filė;
  • 70 gramų atšildytos lašišos filė;
  • poros atšildytų karališkų krevečių;
  • 10 gramų citrinos;
  • 1 gramo viduržemio jūros prieskonių;
  • kelių šviežių baziliko lapelių;
  • šiek tiek šviežio raudonėlio;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Padažui:

  • 25 gramų varškės;
  • 3 gramų svogūnų laiškų;
  • petražolių ir krapų;
  • 20 gramų kefyro;
  • 2 gramų šviežių čili pipirų;
  • šiek tiek druskos ir pipirų.

Žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes marinuokite su šviežiomis žolelėmis. Po to verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje – 180 laipsnių temperatūroje, 10–15 min.

Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių, ridikėlių, cukinijos, šviežių agurkų. Jas apipilkite mėgstamu žolelių padažu arba alyvuogių aliejumi.

Paruoškite varškės padažą – svieste apkepkite 50 gramų apvirtų šparagų. Sudėkite viską į lėkštę ir papuoškite citrinos griežinėliu.

Šonine apvyniota balta žuvis

Reikės:

  • 160 gramų druska ir pipirais apibarstytos skorpionžuvės;
  • 100 gramų šparagų;
  • juostelės šoninės.

Padažui reikės:

  • 1 šaukšto garstyčių;
  • šlakelio grietinėlės;
  • žiupsnelio tarkuoto fermentinio sūrio;
  • šiek tiek druskos ir pipirų.

Prieskoniuose pamarinuotą žuvį apvyniokite šonine, dėkite ją ant apvirtų šparagų ir kepkite orkaitėje – 180 laipsnių temperatūroje, 15–20 min. Pagaminkite garstyčių ir sūrio padažą. Garnyrui tiks gruzdinti bulvių šiaudeliai. Viską sudėkite į lėkštę ir papuoškite čiobreliais.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:balta žuvisreceptaireceptai su šparagaisreceptai su žuvimižuvies iešmeliai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Telefonu su NFC sistema galima atsiskaityti už prekes ir ne tik...
Aktualu

Telefonu su NFC sistema galima atsiskaityti už prekes ir ne tik…

2011-03-21
Keisti ir juokingi žmonės
Įdomu

Keisti ir juokingi žmonės, kuriuos gali sutikti prekybos centre (foto)

2014-07-09
Kosmetologė: „Veido priežiūra turi būti toks pats kasdienis įprotis kaip ir dantų valymas“
Naujienos

Kosmetologė: „Veido priežiūra turi būti toks pats kasdienis įprotis kaip ir dantų valymas“

2015-08-28
Sekmadieninis Jurgos receptas: pusė lašišos – du patiekalai
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusė lašišos – du patiekalai

2013-04-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?