Ryžių pudingas – tai subtilaus skonio klasika, primenanti vaikystės skonius ir šiltus namų vakarus.
Ryžių pudingas: receptas
Lengvai saldus, minkštos tekstūros pudingas puikiai tinka tiek šventėms, tiek jaukiam kasdieniam pasilepinimui.
Ingredientai:
- 40 g sviesto
- 100 g ryžių
- 75 g cukraus
- 1 l pieno (riebaus)
- 150 ml grietinėlės (riebios)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- žiupsnelis druskos
- šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 140 °C temperatūros.
2. Sunkiame troškintuve ar keptuvėje ištirpinti sviestą ant vidutinės kaitros. Suberti ryžius ir išmaišyti, kad sviestas juos padengtų. Įberti cukraus ir maišyti kol ištirps. Toliau maišyti kol ryžiai išbrinks ir taps lipnūs nuo cukraus.
3. Supilti pieną, viską maišyti kol neliks gumulėlių. Tada supilti grietinėlę, vanilės ekstraktą ir kaitinti kol masė ims virti. Pasiekus virimo tašką, dar kartą viską išmaišyti ir ant paviršiaus gausiai užtarkuoti muskato riešuto.
4. Kepti orkaitėje 1–1½ val. Jei paviršius pradeda per greitai ruduoti – uždengti folija.
5. Kai paviršiuje susiformuoja plona, kaip plėvelė, plutelė, o pudingas vos dreba centre – jis paruoštas. Patiekti kambario temperatūros.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.