Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais – sužavės kiekvieną saldumynų mėgėją. Traški sluoksniuota tešla, minkštas obuolių tyrė ir aromatingas marcipanas sukuria nuostabų skonį, o karamelizuota tešla tampa auksinė ir traški.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais: receptas

Puikiai tiks užbaigiant ilgą dieną ar tiesiog mėgavimuisi su puodeliu arbatos.

Ingredientai:

  • 750 g obuolių (svoris išvalytų)
  • 50-75 g cukraus
  • 25 g sviesto
  • 500 g sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštų
  • 250 g natūralaus marcipano (pjaustyto riekelėmis)
  • 2 kiaušinių tryniai (lengvai paplakti)
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 200 g grietinėlės (riebios)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytus obuolius, 50 g cukraus, sviestą ir 3 valg. š. vandens į puodą ir kaitinti vidutinėje temperatūroje. Užvirinti mišinį, gerai pamaišyti, tada uždengti ir sumažinti kaitrą, kad mišinys lengvai virtų. Virti 3-5 min, arba kol obuoliai suminkštės.
3. Nuimti dangtį ir gerai išmaišyti, tada virti dar 2-3 min, arba kol obuoliai visiškai pavirs į tyrę. Tuomet puodą patraukti nuo kaitros ir leisti atvėsti.
4. Ant lengvai sviestu pateptos kepimo skardos išdėlioti vieną sluoksnį sluoksniuotos tešlos. Ant tešlos uždėti marcipano griežinėlius, kad visiškai uždengtų, paliekant 2 cm kraštą aplink visą tešlą.
5. Ant marcipano sluoksnio užtepti atvėsusią obuolių tyrę, tada kraštą aptepti šiek tiek plaktu kiaušiniu.
6. Antrąjį sluoksniuotos tešlos lapą sulenkite per pusę išilgai, tada atsargiai įpjaukite tešlą nuo sulenktojo krašto link nupjauto krašto kas 1 cm atstumu per visą ilgį, paliekant 2 cm nenupjautą kraštą.
7. Išskleisti supjaustytą tešlą ir dėti ją tiksliai ant obuoliais uždengtos tešlos, tada pirštais suspausti kraštus, kad kraštai suliptų.
8. Nupjauti tešlos kraštus ir aptepti viršutinį obuolių sluoksnį likusiu plaktu kiaušiniu. Pabarstyti viršų ruduoju cukrumi ir kepti orkaitėje 25-30 min, kol tešla iškils ir taps traški bei aukso spalvos.
9. Leisti šiek tiek atvėsti prieš patiekiant ir patiekti plakta grietinėle.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Bandelės su obuoliaisdesertai su obuoliaisGreitos bandelėsSluoksniuotos tešlos bandelėsSluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Karameliniai Banoffee desertai stiklinėse.
Desertai

Karameliniai Banoffee desertai stiklinėse – tobula Valentinui

2025-02-12
Lašišos ir daržovių apkepas
Apkepai

Lašišos ir daržovių apkepas

2024-01-11
Žirnelių sriuba su vištienos kukuliais
Receptai

Žirnelių sriuba su vištienos kukuliais

2024-01-23
Barščiai su jautiena ir kopūstais
Receptai

Barščiai su jautiena ir kopūstais

2024-01-06

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?