Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai – puikus užkandis šventei ar jaukiam vakarui su draugais. Du skirtingi įdarai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai: receptas

Puikiai tinka patiekti karštus tiesiai iš orkaitės arba šaltus kaip užkandį prie taurės mėgstamo gėrimo.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • šiek tiekmiltų (pabarstyti)
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildytos)

Pomidorų ir pesto kąsneliams:

  • 1 kiaušinio (išplakto)
  • 2 valg. š. pesto padažo
  • 9 vyšniniai pomidorai
  • 125 g mini mocarelos rutuliukų
  • Kelios šakelės baziliko (nebūtina)
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Vytinto kumpio kąsneliams:

  • 1 svogūnas
  • 150 ml grietinės
  • 70 g vytinto kumpio (susmulkinto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Stalviršį lengvai pabarstyti miltais ir išvynioti sluoksniuotą tešlą. Supjaustyti tešlą į mažus, vienodo dydžio kvadratėlius. Sudėti kvadratėlius ant kepimo skardų ir kiekvieną jų patepti plakto kiaušinio sluoksniu, ypač kraštus.
3. Pesto užkandėlių paruošimui: šaukšteliu į pusės kvadratėlių vidurį įdėti truputį pesto. Ant viršaus uždėti po ketvirtį mocarelos kamuoliuko ir ketvirtį pomidoro. Pagardinti druska ir pipirais.
4. Vytinto kumpio užkandėlėms: plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną sudėti į dubenį ir gausiai pasūdyti (druska padeda sušvelninti svogūno aštrumą ir pradeda jį minkštinti). Šaukšteliu į kiekvieno likusio kvadratėlio vidurį dėti šiek tiek grietinės. Svogūną nuskalauti po tekančiu vandeniu, gerai nusausinti. Ant kiekvieno kvadratėlio uždėti šiek tiek svogūno. Vytintą kumpį tolygiai paskirstyti tarp kvadratėlių.
5. Abiejų rūšių užkandėles kepti apie 15 min, kol tešla išsipūs ir taps auksinės spalvos.
6. Pomidorų užkandėles, jei norisi, galima papuošti baziliko lapeliu. Jos skaniausios karštos. Užkandėles su vytintu kumpiu galima tiekti tiek karštas, tiek šaltas.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Sluoksniuotos tešlos kąsneliaisluoksniuotos tešlos užkandžiaiužkandžiaiUžkandžiai iš sluoksniuotos tešlos

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su baziliko pesto
Makaronų patiekalai

Makaronai su baziliko pesto

2024-01-07
Kriaušės vyne
Desertai

Kriaušės vyne

2024-01-13
Tiršta pomidorų sriuba
Receptai

Tiršta pomidorų sriuba su aštriu keptu sūrio sumuštiniu

2025-01-13
Ryžiais ir daržovėmis įdarytos paprikos
Receptai

Ryžiais ir daržovėmis įdarytos paprikos

2025-06-05

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?