3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Šokoladiniai kavos sausainiai – tobulai skanūs

Šokoladiniai kavos sausainiai – šie burnoje tirpstantys sausainiai su degintu sviestu, kakava ir šokolado gabaliukais yra tikras malonumas kiekvienam desertų mėgėjui. Deginto sviesto riešutinis aromatas suteikia jiems ypatingo skonio, o kava subtiliai sustiprina šokolado sodrumą.

Šokoladiniai kavos sausainiai: receptas

Tai sausainiai, kurių sunku atsisakyti – kiekvienas kąsnis yra pilnas intensyvaus šokolado skonio su maloniai karameliniu poskoniu. Puikiai tinka tiek jaukiems vakarams prie arbatos, tiek kaip elegantiškas desertas ypatingoms progoms.

Ingredientai:

  • 220 g kvietinių miltų
  • 50 g kakavos
  • 2 arb. š. su kaupu tirpios kavos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 0.5 arb. š. kepimo sodos
  • 200 g sviesto, kambario temperatūros
  • 150 g balto cukraus
  • 150 g šviesaus rudo cukraus
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 0,5 arb. š druskos
  • 1 kiaušinis (didelis)
  • 1 kiaušinio trynys
  • 100 g juodojo šokolado (susmulkinto gabaliukais + šiek tiek gabaliukų papuošimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir kepimo sodą.
2. Karštu vandeniu (1-2 šaukštais) užpilti kavos granules, tik tiek kad ištirptų. Nepadauginti vandens!
3. Iš 140 g sviesto padaryti degintą sviestą. Kaitinti nedideliame puode kol atsiras nuosėdos, šiek tiek paruduos ir pasklis riešutų aromatas, apie 3-6 min. Tuomet supilti į didesnį dubenį su visomis nuosėdomis (ten visas gėris) ir sudėti likusius 60 g sviesto. Maišyti kol ištirps.
4. Į sviestą įmaišyti baltąjį ir rudąjį cukrų, vanilę, kavą bei druską. Maišyti kol susijungs.
5. Įmušti kiaušinį ir sudėti trynį, ir viską plakti 1 min rankiniu plaktuvu arba šluotele.
6. Sudėti miltų mišinį. Išmaišyti tik tiek, kad viskas susijungtų ir taptų tešla.
7. Sudėti šokoladą ir dar kartą viską permaišyti.
8. Suformuoti maždaug 45 g svorio rutuliukus, juos išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos lentelės ir padėti į šaldytuvą 1 val.
9. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros ir sausainius kepti po 4-5 rutuliukus apie 9 min.
10. Ištraukti iš orkaitės, papuošti šokolado gabalėliais ir pabarstyti lengvai druska. Leisti jiems vėsti skardoje, nes vis dar kepa. Vėliau perkelti ant grotelių ir pilnai atvėsinti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: