Spagečiai – tai patiekalas, kurį dauguma mūsų gamina bent kartą per savaitę dėl jo paprastumo. Tačiau dažnai gali nutikti taip, kad pomidorų padažas atrodo per rūgštus ar prėskas. Taip atsitinka, jei nepavyksta tinkamai subalansuoti padažo skonio. Pomidorai yra natūraliai rūgštūs, todėl jų skonis gali užgožti visą patiekalą, jei spagečių padažas nėra tinkamai pagardintas.
Norėdami išgauti turtingą ir subalansuotą skonį, galite išbandyti paprastą, bet veiksmingą triuką – į padažą įdėti šiek tiek rudojo cukraus. Rudas cukrus padeda sumažinti pomidorų natūralų rūgštingumą ir suteikia padažui harmoningesnį skonį. Rudas cukrus ne tik subalansuoja rūgštumą, bet ir suteikia papildomo sodrumo.
Spagečių padažas su ruduoju cukrumi
Jums reikės:
- 450 g maltos jautienos arba kiaulienos;
- 470 ml vandens arba jautienos sultinio;
- 1 didelio svogūno (smulkinto);
- 1 žaliosios paprikos (smulkintos);
- 2 česnako skiltelių (susmulkintų);
- 3 skardinių smulkintų pomidorų;
- 1 tūbelės pomidorų pastos;
- 1,5 arb. š. džiovinto raudonėlio;
- 1 arb. š. druskos;
- 0,5 arb. š. džiovinto baziliko;
- 0,5 arb. š. džiovinto čiobrelio;
- 1 lauro lapo;
- 2 arb. š. rudojo cukraus.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Įkaitinkite keptuvę ir į ją sudėkite mėsą, svogūnus, papriką bei česnaką. Kepkite, kol mėsa taps rusva, o daržovės suminkštės.
- Nusunkite riebalus ir į keptuvę įmaišykite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir rudąjį cukrų.
- Pagardinkite raudonėliu, baziliku, čiobreliu, druska ir lauro lapu. Supilkite vandenį arba jautienos sultinį.
- Uždenkite ir leiskite padažui troškintis ant mažos ugnies nuo 1,5 iki 2 valandų. Kuo ilgiau troškinsite, tuo sodresnis bus skonis. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
- Prieš patiekiant iš padažo išimkite lauro lapą.
Šis spagečių padažas taps ne tik skanesnis, bet ir padės subalansuoti pomidorų rūgštumą, todėl galėsite džiaugtis dar gardesniais pietumis ar vakariene.
Šaltinis: https://www.express.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.