Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą

Spagečiai – tai patiekalas, kurį dauguma mūsų gamina bent kartą per savaitę dėl jo paprastumo. Tačiau dažnai gali nutikti taip, kad pomidorų padažas atrodo per rūgštus ar prėskas. Taip atsitinka, jei nepavyksta tinkamai subalansuoti padažo skonio. Pomidorai yra natūraliai rūgštūs, todėl jų skonis gali užgožti visą patiekalą, jei spagečių padažas nėra tinkamai pagardintas.

Norėdami išgauti turtingą ir subalansuotą skonį, galite išbandyti paprastą, bet veiksmingą triuką – į padažą įdėti šiek tiek rudojo cukraus. Rudas cukrus padeda sumažinti pomidorų natūralų rūgštingumą ir suteikia padažui harmoningesnį skonį. Rudas cukrus ne tik subalansuoja rūgštumą, bet ir suteikia papildomo sodrumo.

Spagečių padažas su ruduoju cukrumi

Jums reikės:

  • 450 g maltos jautienos arba kiaulienos;
  • 470 ml vandens arba jautienos sultinio;
  • 1 didelio svogūno (smulkinto);
  • 1 žaliosios paprikos (smulkintos);
  • 2 česnako skiltelių (susmulkintų);
  • 3 skardinių smulkintų pomidorų;
  • 1 tūbelės pomidorų pastos;
  • 1,5 arb. š. džiovinto raudonėlio;
  • 1 arb. š. druskos;
  • 0,5 arb. š. džiovinto baziliko;
  • 0,5 arb. š. džiovinto čiobrelio;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 arb. š. rudojo cukraus.
Spagečių padažas su ruduoju cukrumi

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite keptuvę ir į ją sudėkite mėsą, svogūnus, papriką bei česnaką. Kepkite, kol mėsa taps rusva, o daržovės suminkštės.
  2. Nusunkite riebalus ir į keptuvę įmaišykite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir rudąjį cukrų.
  3. Pagardinkite raudonėliu, baziliku, čiobreliu, druska ir lauro lapu. Supilkite vandenį arba jautienos sultinį.
  4. Uždenkite ir leiskite padažui troškintis ant mažos ugnies nuo 1,5 iki 2 valandų. Kuo ilgiau troškinsite, tuo sodresnis bus skonis. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
  5. Prieš patiekiant iš padažo išimkite lauro lapą.

Šis spagečių padažas taps ne tik skanesnis, bet ir padės subalansuoti pomidorų rūgštumą, todėl galėsite džiaugtis dar gardesniais pietumis ar vakariene.

Šaltinis: https://www.express.co.uk/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:makaronairudasis cukrusSpagečių padažas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šaltiena kiaušiniuose
Receptai

Šaltiena kiaušiniuose

2024-01-11
Kinietiška juodų grybų sriuba
Receptai

Kinietiška juodų grybų sriuba

2024-01-23
Soti žuvienė
Receptai

Soti žuvienė

2024-01-15
Iš kokių ingredientų galima pasigaminti ledus namuose?
Naudinga

Iš kokių ingredientų galima pasigaminti ledus namuose? Išbandykite receptus

2025-04-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?