Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu
Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu – tai tikras skanumynas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Trapūs, intensyvaus skonio ir gardžiai kvapnūs – jie tirpsta burnoje ir sužavi vos paragavus. Sūrio ir prieskonių derinys suteikia sausainiams ryškų charakterį, o auksinė plutelė vilioja nuo pirmo žvilgsnio.

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu: receptas

Puikiai tinka patiekti kaip užkandį su taure mėgstamo gėrimo, prie sriubos ar tiesiog valgyti vienus.

Ingredientai:

  • 100 g sviesto (šalto, supjaustyto gabaliukais)
  • 100 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis kajeno pipirų
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 50 g čederio sūrio (smulkiai tarkuoto)
  • 50 g parmezano sūrio (smulkiai tarkuoto)
  • 1 kiaušinis (išplaktas)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
2. Sviestą ir miltus sudėti į virtuvinio kombaino indą kartu su druska, kajeno pipirais, garstyčiomis ir čederio bei parmezano sūriais. Pirmiausia maišyti nuolatiniu režimu, o kai tešla pradės kibti, pereiti prie trumpų impulsų – masė susijungs ir be kiaušinio ar vandens. Suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaldytuvą bent 30 min.
3. Darbo paviršių lengvai pabarstyti miltais ir atsargiai iškočioti tešlą iki maždaug monetos storio. Išspausti norimo dydžio sausainius. Sudėti juos ant sviestu pateptos kepimo skardos, paliekant apie 2 cm tarpus.
4. Atsargiai aptepti kiekvieną sausainį išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti šiek tiek smulkiai tarkuoto parmezano. Kepti apie 10 min, kol sausainiai įgaus gražią auksinę spalvą.
5. Atsargiai nuimti sausainius nuo skardos naudojant mentelę ir perkelti juos ant grotelių pilnai atvėsti.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Sausainiai su sūriuSūrio krekeriaiSūrio sausainiaiSūrūs sausainiai su parmezano sūriuužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaulienos troškinys vakarienei
Receptai

Greitas kiaulienos troškinys su švelniais prieskoniais

2025-01-12
Napoleono tortas
Desertai

Napoleono tortas – receptas su netikėtu kremu

2025-01-04
Saldus vyniotinis su aviečių džemu
Desertai

Saldus vyniotinis su aviečių džemu

2025-05-21
Burnoje tirpstanti Velykų boba
Desertai

Burnoje tirpstanti Velykų boba

2025-03-19

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?