Sviestiniai sausainiai be kiaušinių – šie trapūs sausainiai su kondensuotu pienu yra lengvai pagaminami ir itin skanūs. Jų tekstūra yra minkšta, tačiau kartu lengvai trupanti. O pasitelkus fantaziją, sausainius galima suformuoti kokios tik norisi formos.
Sviestiniai sausainiai be kiaušinių: receptas
Šis desertas – puikus sprendimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms, kai norisi džiaugtis skaniu ir estetišku saldumynu.
Ingredientai:
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 25 g cukraus pudros
- 30 g kondensuoto pieno
- 175 g miltų
- 1 arb. š. druskos
- 70 ml vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį sudėti minkštą sviestą ir suberti cukraus pudrą. Rankiniu plaktuvu suplakti iki purios konsistencijos.
2. Po kelių minučių plakimo supilti kondensuotą pieną ir dar paplakti kelias minutes.
3. Tuomet suberti miltus ir druską, mentele sumaišyti visus ingredientus. Tešla bus tiršta.
4. Po truputį pilti vandenį, vis maišant, kol tešla kiek suminkštės, tačiau netaps labai vandeninga.
5. Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį maišą su antgaliu ir išspausti norimas formas.
6. Orkaitę įkaitinti iki 155 C temperatūros ir sausainius kepti apie 25-30 min (laikas labai priklauso nuo kepinio dydžio, tad reikia stebėti) kol sausainiai gražiai paruduos.
7. Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių ir dekoruoti šokoladu.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.