Tofu saldžiarūgščiame marinate – tai gaivus ir spalvingas saldžiarūgštis tofu patiekalas su traškiomis daržovėmis ir aromatingu, prieskoniais praturtintu padažu. Marinuotas tofu įgauna intensyvų skonį, o kartu su greitai apkepintais brokoliais ir morkomis sukuria tobulą derinį,
Tofu saldžiarūgščiame marinate: receptas
Tai lengvas, maistingas ir kvapnus augalinis patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 150 g tofu (labai standaus)
- 2 valg. š. saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
- 100 g brokolių žiedynų
- 1 morka
- Virti ryžiai (patiekti)
Marinatui: - 2 česnako skiltelės
- 2 arb. š. smulkiai tarkuotos šviežios imbiero šaknies
- 2 valg. š. tamsaus sojų padažo
- 1 valg. š. kečupo
- 1 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
- 1 arb. š. pankolio sėklų
- 1 arb. š. kumino sėklų
- 1 arb. š. juodgrūdžių (nigella) sėklų
- ½ arb. š. džiovintų aitriųjų pipirų dribsnių
- ½ arb. š. geltonųjų garstyčių sėklų
- ½ arb. š. dribsnių pavidalo jūros druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Marinatui paruošti sumaišyti visus ingredientus dubenyje.
2. Tofu gerai nusausinti, supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėti į marinatą.
3. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis 15 min.
4. Didelėje keptuvėje arba wok keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros.
5. Brokolių žiedynus perpjauti per pusę arba ketvirčiais, jeigu didesni. Morkas supjaustyti plonomis juostelėmis.
6. Daržoves sudėti į keptuvę ir maišant kepinti apie 2 min. Tuomet sudėti tofu kartu su marinatu.
Jei reikia, galima įpilti šlakelį šalto vandens, kad marinatas nepradėtų svilti.
7. Kepti dar 4-5 min, kol tofu įkais, o padažas sutirštės ir taps blizgus, vis pamaišyti.
8. Patiekti su šviežiai išvirtais ryžiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.