Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Tofu saldžiarūgščiame marinate

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tofu saldžiarūgščiame marinate
Tofu saldžiarūgščiame marinate

Tofu saldžiarūgščiame marinate – tai gaivus ir spalvingas saldžiarūgštis tofu patiekalas su traškiomis daržovėmis ir aromatingu, prieskoniais praturtintu padažu. Marinuotas tofu įgauna intensyvų skonį, o kartu su greitai apkepintais brokoliais ir morkomis sukuria tobulą derinį,

Tofu saldžiarūgščiame marinate: receptas

Tai lengvas, maistingas ir kvapnus augalinis patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

  • 150 g tofu (labai standaus)
  • 2 valg. š. saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
  • 100 g brokolių žiedynų
  • 1 morka
  • Virti ryžiai (patiekti)

    Marinatui:
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 arb. š. smulkiai tarkuotos šviežios imbiero šaknies
  • 2 valg. š. tamsaus sojų padažo
  • 1 valg. š. kečupo
  • 1 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
  • 1 arb. š. pankolio sėklų
  • 1 arb. š. kumino sėklų
  • 1 arb. š. juodgrūdžių (nigella) sėklų
  • ½ arb. š. džiovintų aitriųjų pipirų dribsnių
  • ½ arb. š. geltonųjų garstyčių sėklų
  • ½ arb. š. dribsnių pavidalo jūros druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Marinatui paruošti sumaišyti visus ingredientus dubenyje.
2. Tofu gerai nusausinti, supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėti į marinatą.
3. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis 15 min.
4. Didelėje keptuvėje arba wok keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros.
5. Brokolių žiedynus perpjauti per pusę arba ketvirčiais, jeigu didesni. Morkas supjaustyti plonomis juostelėmis.
6. Daržoves sudėti į keptuvę ir maišant kepinti apie 2 min. Tuomet sudėti tofu kartu su marinatu.
Jei reikia, galima įpilti šlakelį šalto vandens, kad marinatas nepradėtų svilti.
7. Kepti dar 4-5 min, kol tofu įkais, o padažas sutirštės ir taps blizgus, vis pamaišyti.
8. Patiekti su šviežiai išvirtais ryžiais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Augaliniai patiekalaiMarinuotas tofuTofu patiekalaiTofu saldžiarūgščiame marinateTofu su brokoliais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kada dėti druską į šašlykų marinatą. Atsako šefas
Naudinga

Kada dėti druską į šašlykų marinatą? Marinuojant ar prieš kepant? Atsako šefas

2025-03-17
Romantiška fondiu vakarienė Valentino dienai: nuo sūrio iki šokolado
Desertai

Romantiška fondiu vakarienė Valentino dienai: nuo sūrio iki šokolado

2025-01-15
Ryžių salotos su žaliuoju padažu
Receptai

Ryžių salotos su žaliuoju padažu

2025-03-14
Bulvių riekelių apkepas su grietinėle
Bulvių patiekalai

Bulvių riekelių apkepas su grietinėle

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?