Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Toskanietiška vištiena: klasikinis itališkas receptas

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Toskanietiška vištiena
Toskanietiška vištiena

Toskanietiška vištiena – tai gardus ir aromatingas itališkas patiekalas, kuris sujungia sultingą vištieną su kreminiu padažu, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais.

Toskanietiška vištiena – receptas

Šis receptas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, o jo paruošimas yra gana paprastas.

Toskanietiško stiliaus vištiena

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės (be odos ir kaulų)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako (smulkintos)
  • 150 g saulėje džiovintų pomidorų (geriausia aliejuje, supjaustytų juostelėmis)
  • 100 g šviežių špinatų
  • 200 ml grietinėlės
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimo eiga:

  1. Vištienos paruošimas:
    Įkaitinkite didelę keptuvę su alyvuogių aliejumi. Vištienos krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais, tada apkepkite ant vidutinės ugnies po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Perkelkite vištieną į lėkštę.
  2. Padažo gamyba:
    Toje pačioje keptuvėje pakepinkite česnaką, kol pasklis aromatas (apie 1 minutę). Įdėkite saulėje džiovintus pomidorus ir špinatus, maišykite, kol špinatai suminkštės.
  3. Grietinėlės pagrindas:
    Įpilkite grietinėlės, įberkite tarkuoto parmezano ir džiovinto raudonėlio. Maišykite, kol sūris ištirps ir padažas taps tirštas bei kreminis.
  4. Vištienos sujungimas:
    Į padažą įdėkite apkepintą vištieną, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5 minutes, kol vištiena visiškai iškeps ir įsigers padažo skonių.
  5. Patiekimas:
    Patiekite toskanišką vištieną su šviežia duona, ryžiais ar makaronais. Nepamirškite pabarstyti papildomu parmezano sluoksniu, kad būtų dar daugiau skonio.

Patarimai:

  • Jei norite lengvesnio varianto, vietoje grietinėlės galite naudoti kokosų pieną.
  • Šis patiekalas taip pat puikiai dera su keptomis daržovėmis ar salotomis.

Toskanietiška vištiena – tai gardi ir kvapni vakarienė, kuri leis pajusti tikros Italijos skonį jūsų namuose. Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo šeimą ar svečius!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:reeptastoskanietiška vištienavištiena

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tobula avižinė pusryčių košė
Košės

Tobula avižinė pusryčių košė

2025-02-27
Salotos su feta
Receptai

Gaivios ir maistingos salotos su avokadu bei feta: receptas ir patarimai

2025-01-01
Banoffee tortas
Desertai

Banoffee tortas – saldaus stalo žvaigždė

2025-04-15
Sultingi mėsos kukuliai su kreminiu padažu – tobulas šeimos patiekalas
Mėsos patiekalai

Sultingi mėsos kukuliai su kreminiu padažu – tobulas šeimos patiekalas

2025-01-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?