Toskanietiška vištiena – tai gardus ir aromatingas itališkas patiekalas, kuris sujungia sultingą vištieną su kreminiu padažu, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais.
Toskanietiška vištiena – receptas
Šis receptas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, o jo paruošimas yra gana paprastas.

Ingredientai:
- 4 vištienos krūtinėlės (be odos ir kaulų)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako (smulkintos)
- 150 g saulėje džiovintų pomidorų (geriausia aliejuje, supjaustytų juostelėmis)
- 100 g šviežių špinatų
- 200 ml grietinėlės
- 50 g tarkuoto parmezano
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimo eiga:
- Vištienos paruošimas:
Įkaitinkite didelę keptuvę su alyvuogių aliejumi. Vištienos krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais, tada apkepkite ant vidutinės ugnies po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Perkelkite vištieną į lėkštę. - Padažo gamyba:
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite česnaką, kol pasklis aromatas (apie 1 minutę). Įdėkite saulėje džiovintus pomidorus ir špinatus, maišykite, kol špinatai suminkštės. - Grietinėlės pagrindas:
Įpilkite grietinėlės, įberkite tarkuoto parmezano ir džiovinto raudonėlio. Maišykite, kol sūris ištirps ir padažas taps tirštas bei kreminis. - Vištienos sujungimas:
Į padažą įdėkite apkepintą vištieną, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5 minutes, kol vištiena visiškai iškeps ir įsigers padažo skonių. - Patiekimas:
Patiekite toskanišką vištieną su šviežia duona, ryžiais ar makaronais. Nepamirškite pabarstyti papildomu parmezano sluoksniu, kad būtų dar daugiau skonio.
Patarimai:
- Jei norite lengvesnio varianto, vietoje grietinėlės galite naudoti kokosų pieną.
- Šis patiekalas taip pat puikiai dera su keptomis daržovėmis ar salotomis.
Toskanietiška vištiena – tai gardi ir kvapni vakarienė, kuri leis pajusti tikros Italijos skonį jūsų namuose. Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo šeimą ar svečius!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/