Traiškytų agurkų salotos (azijietiškos) – gaivios ir aromatingos traiškytų agurkų salotos, populiarios Azijos virtuvėje. Sutraiškant agurką išryškinama jo tekstūra, o marinatas įsigeria giliau, suteikdamas ryškų skonį. Derinys su imbieru, česnaku, sojų padažu ir aitriąja paprika sukuria pikantišką ir subalansuotą skonį – šiek tiek sūrumo, rūgštumo, saldumo ir aštrumo. Puikiai tinka kaip lengvas garnyras prie mėsos, ryžių patiekalų ar tiesiog užkandis karštą dieną.
Traiškytų agurkų salotos (azijietiškos): receptas
Ingredientai:
- 1 ilgavaisis agurkas
- Šiek tiek druskos
- Gabaliukas imbiero
- 2 česnakų skiltelės
- 2 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. ryžių acto
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. sezamų sėklų
- 1 valg. š. cukraus
- pagal skonį aitriųjų paprikų dribsniai (arba čili pipirų)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus salotoms pagaminti reikalingus ingredientus.

2. Agurką pasidėti ant lygaus paviršiaus ir padaužant kočėlu (ar kitu sunkesniu daiktu) sutraiškyti.

3. Sutraiškytą agurką supjaustyti įstrižai gabalėliais.

4. Pjaustytą agurką sudėti į dubenėlį, apibarstyti šiek tiek druska, išmaišyti ir atidėti. Vėliau nupilti susidariusias sultis.

5. Paruošti marinatą – imbierą nulupti ir sutarkuoti, sudėti į dubenėlį.

6. Prie imbiero sudėti tarkuotas česnakų skilteles.

7. Tuomet įpilti aliejų, ryžių actą ir sojų padažą.

8. Suberti cukrų, sezamų sėklas ir aitriųjų paprikų dribsnius.

9. Viską išmaišyti šluotele.

10. Ant agurkų supilti paruoštą padažą ir gerai išmaišyti.

11. Patiekiant apibarstyti sezamų sėklomis ir paprikų dribsniais (jeigu norisi papildomo aštrumo).
