Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi – tai trapus ir elegantiškas desertas, dvelkiantis vasarišku gaivumu ir švelniu saldumu.
Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi: receptas
Puikiai tinka vaišėms, ypatingoms progoms ar tiesiog kaip malonus kasdienis skanumynas prie puodelio arbatos.
Ingredientai:
- 160g kvietinių miltų
- 15g liofilizuotų braškių (sutrintų į miltelius)
- 115g sviesto (minkšto)
- 60 g cukraus
- 0,5 arb. š. vanilės
- Žiupsnelis druskos
Glajui: - 2 braškių
- ~100 g cukraus pudros
- 1 arb. š. pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Miltus sumaišyti su liofilizuotų braškių milteliais ir druska.
2. Sviestą su cukrumi plakti apie 2 min iki kreminės konsistencijos, tuomet supilti vanilę ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
3. Į sviesto masę suberti miltų mišinį ir viską sujungti į vientisą tešlą.
4. Stalviršį pabarstyti miltais ir iškočioti 0,5 cm storio apskritimą.
5. Norimą formele suformuoti sausainius ir juos ant kepimo popieriumi ištiestos pjaustymo lentelės.
6. Suformuotus sausainius dėti atvėsti į šaldytuvą apie 30 min.
7. Prieš dedant ant skardos su šakute per vidurį pradurti skylutes (taip karšti garai išeis kepimo metu)
8. Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min kol švelniai krašteliai paruduos.
9. Šviežias braškes sutrinti iki skystos masės, įdėkti šiek tiek cukraus pudros ir įpilti šaukštelį pieno. Vėl dėti cukraus pudros ir gerai išmaišyti kol bus tokia skysto medaus konsistencija.
10. Merkti vieną sausainio pusę į glajų, ištraukti ir palikti sustingti.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.