Trinta šakninių daržovių sriuba – tai šildanti, švelnaus skonio trinta daržovių sriuba, puikiai tinkanti šaltoms dienoms. Gamybai galima naudoti mėgstamiausias daržoves, taip paruošiant pačią gardžiausią sriubą.
Trinta šakninių daržovių sriuba: receptas
Paprasta, soti ir jauki vakarienės idėja visai šeimai.
Ingredientai:
- 2 valg. š. aliejaus
- 2 svogūnai
- 800 g šakninių daržovių (bulvės, morkos, saldžiosios bulvės, moliūgai, pastarnokai ir kt.)
- 2 česnako skiltelės
- 2 vištienos sultinio kubeliai (arba daržovių)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- šviežiai pjaustytų petražolių patiekimui (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ir švelniai kepinti smulkiai pjaustytus svogūnus 6-8 min, kol suminkštės. Dažnai pamaišyti.
2. Daržoves supjaustyti gabalėliais ir sudėti į puodą. Kepinti dar 5 min, retkarčiais pamaišant. Įmaišyti traiškytą česnaką ir kepinti dar kelias sekundes.
3. Suberti trupintus sultinio kubelius, įpilti 1 l vandens ir užvirti. Sumažinti kaitrą, puodą pridengti dangčiu ir virti apie 20 min, kol daržovės suminkštės – kai kurios gali suminkštėti greičiau nei kitos. Nukelti puodą nuo kaitros.
4. Sutrinti sriubą trintuvu iki visiškai vientisos konsistencijos ir pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Jei sriuba pernelyg tiršta, galima įpilti šlakelį ką tik užvirinto vandens.
5. Patiekti sriubą dubenėliuose, jei norisi – pabarstyti šviežiomis petražolėmis, ir patiekti su duona.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.