Vasaros uogų džemas – tai paprastas, bet nepaprastai gardus desertas ar priedas prie įvairių pusryčių ir desertų. Džemas puikiai dera su skrudinta duona, jogurtu, blynais ar tiesiog šaukšteliu – iš stiklainio.
Vasaros uogų džemas : receptas
Džemas išlaiko uogų tekstūrą ir spalvą, todėl atrodo ne tik gardžiai, bet ir puošniai.
Ingredientai:
- 750 g įvairių uogų (braškės, avietės, mėlynės ar gervuogės)
- 100 ml vandens
- 400 g uogienių cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuplauti uogas ir pašalinti kotelius. Sudėti į puodą su vandeniu, užvirti ir virti ant silpnos kaitros 10-15 min, dažnai maišant. Suberti cukrų, maišyti kol jis ištirps ir dar pavirti 15-20 min.
2. Supilti į sterilizuotus sandarius stiklainius (puikiai tinka keli stiklainiai su spaustukais) ir palikti atvėsti. Atvėsus uždengti ir laikyti šaldytuve – ten uogienė sutirštės ir įgaus įprastą konsistenciją. Laikyti galima iki 2 mėn.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.