-2.5 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Kepta avižinė košė su riešutų sviestu maistingiems pusryčiams

Kepta avižinė košė su riešutų sviestu – košė ne tik skani, bet ir paprastai pagaminama, tad pusryčių nereiks laukti ilgai. Tai sotus pusryčių variantas, avižos su bananais ir riešutų sviestu derinys yra labai gardus. Pagardinus šokoladu ar net įmaišius riešutų, jūsų pusryčiai bus išties išskirtiniai.

Kepta avižinė košė su riešutų sviestu: receptas

Tokia kepta košė yra soti, tai puikus maistas naujos dienos pradžiai, kai reikia energijos ir užtikrinto sotumo.

Ingredientai:

  • 55 g avižų miltų (arba paprastų avižų)
  • 1 bananas
  • 2 arb. š. riešutų sviesto
  • Klevų skonio lašai be cukraus (nebūtina)
  • Mažiau nei pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • Šiek tiek pieno (mėgstamo)
  • 1-2 valg. š. datulių sirupo
  • Šiek datulių cukraus (ar paprasto)
  • Žiupsnis cinamono
  • Šiek tiek juodojo šokolado

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Bananą gerai sutrint dubenyje.
2. Tuomet prie banano sudėti 1 arb. š. riešutų sviesto, suberti avižų miltus.
3. Įlašinti skonio lašų (jeigu naudojami) ir įberti kepimo miltelių.
4. Galiausiai įpilti šiek tiek pieno (tik tiek, kad gautųsi maišoma košė).
5. Palikti trumpam, kad šiek tiek pabrinktų.
6. Atsikrame dubenėlyje sumaišyti datulių sirupą, datulių cukrų ir cinamoną.
7. Gautą mišinį įmaišyti į košę.
8. Į kepimui skirtą indelį dėti pusę košės, ant viršaus uždėti smulkinto juodojo šokolado ir antrą šaukštelį riešutų sviesto.
9. Sudėti likusią košę.
10. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 180 C temperatūroje apie 15min.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: