Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Vieno dubens rabarbarų pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vieno dubens rabarbarų pyragas
Vieno dubens rabarbarų pyragas

Vieno dubens rabarbarų pyragas – sodrus ir kvapnus rabarbarų pyragas, pasižymintis švelniu migdolų skoniu ir subtiliu vanilės aromatu. Dėl maltų migdolų kepinys išlieka ypatingai minkštas ir purus, o rabarbarai suteikia gaivų rūgštumą, puikiai papildantį saldžią tešlą.

Vieno dubens rabarbarų pyragas: receptas

Tai gardus desertas, tinkantis tiek šiltas, tiek atvėsęs – puikiai dera su arbata ar kava, o dėl savo subtilaus skonio gali tapti tiek kasdieniu malonumu, tiek šventiniu akcentu.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 200 g cukraus (papildomai3 valg. š. pabarstymui)
  • 3 kiaušiniai (dideli)
  • 1 arb. š. vanilės arba migdolų ekstrakto
  • 200 g maltų migdolų
  • 200 g miltai su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 300 g rabarbarų (jaunų)

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C (160°C su ventiliatoriumi). 23 cm skresmens atsegamą kepimo formą ištepti sviestu ir iškloti dugną kepimo popieriumi.
2. Į virtuvinį kombainą arba maisto smulkintuvą sudėti sviestą, cukrų, kiaušinius, vanilės arba migdolų ekstraktą, maltus migdolus, miltus ir kepimo miltelius. Plakti kol masė taps vientisa ir tiršta.
3. Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą. Ant viršaus išdėlioti gabaliukais pjaustytus rabarbarus, lengvai įspausti į tešlą. Pabarstyti likusiais 3 valg. š. cukraus.
4. Kepti 1 val. 15 min., kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei kepant pyrago viršus pradeda per daug ruduoti, uždengti jį folija.
5. Leisti pyragui atvėsti kepimo formoje 20 min., tada išimti ir palikti visiškai atvėsti ant grotelių.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertasDesertas su rabarbaraisPyragas su rabarbaraisRabarbaraiRabarbarų pyragasVieno dubens rabarbarų pyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Minkšti kokosiniai varškėčiai
Receptai

Minkšti kokosiniai varškėčiai (galima šaldyti)

2025-03-07
Keksiukai su šokoladu
Desertai

Keksiukai su šokolado gabaliukais: gurmaniškas rytmetis

2025-01-17
Varškės pyragas su abrikosais
Desertai

Varškės pyragas su abrikosais

2024-01-12
Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru
Desertai

Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?