Šis trupininis kefyro pyragas yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas, todėl jis tikrai sužavės jūsų skonio receptorius. Vienas iš didžiausių privalumų yra tai, kad jis pagaminamas itin greitai, tad net ir neturint daug laiko galėsite pasimėgauti šiuo gardžiu desertu. Būtinai išbandykite receptą – tikime, kad jis taps jūsų mėgstamiausiu!
Jums reikės:
- Kefyras – 250 ml
- Kiaušiniai – 2 vienetai
- Cukrus – 180 g
- Vanilinas – pagal skonį
- Soda – 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas – 80 g
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- Miltai – 230 g
- Druska – 1/3 arbatinio šaukštelio
Trupiniams:
- Sviestas – 50 g
- Miltai – 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
Kaip gaminti:
- Į kefyrą suberkite sodą ir gerai išmaišykite.
- Įmuškite 2 kiaušinius ir pridėkite ištirpintą sviestą.
- Įberkite druskos, cukraus ir vanilino pagal skonį.
- Sudėkite išsijotus miltus ir krakmolą, o viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išteptą aliejumi.
Trupinių paruošimas:
- Rankomis sutrinkite šaltą sviestą su cukrumi ir miltais.
- Jei masė atrodys per drėgna, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.
- Gautus trupinius apibarstykite ant pyrago paviršiaus.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
- Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepęs, įkiškite medinį dantų krapštuką.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.