Keptų daržovių sriuba su kokosų pienu – puikus pasirinkimas ieškantiems sotaus, tačiau lengvo patiekalo. Ji ne tik maistinga, kupina baltymų, bet ir pilna natūralaus skonio.
Keptų daržovių sriuba su kokosų pienu: receptas
Tai sriuba, kurią lengva pritaikyti pagal savo skonį – galima eksperimentuoti su prieskoniais, papildyti kitomis mėgstamomis daržovėmis ar pridėti žolelių, kad suteiktumėte gaivumo.
Ingredientai:
- 3 saliero stiebai
- 2 morkos
- 1/4 vnt. kopūsto
- 1 svogūnas
- 4 česnako skiltelės (ar daugiau)
- 1 skardinė baltųjų pupelių
- 1 skardinė žirnelių
- Keli laiškiniai česnakai
- 250 ml kokosų pieno
- 2 valg. š. maistinių mielių
- 3 arb. š. mėgstamų prieskonių sriubai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Svogūną, saliero stiebus, morkas ir kopūstą supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
2. Dideliame puode įkaitinti aliejaus ir sudėti daržoves.
3. Jas, vis pamaišant, apkepti kelias minutes.
4. Įpilti vandens tiek, kad apsemtų visas daržoves.
5. Į sriubą įberti maistinių mielių ir viską gerai išmaišyti.
6. Sriuba virti kol daržovės suminkštės ir tuomet į puodą supilti pupeles (be skysčio).
7. Taip pat suberti ir žaliuosius žirnelius. Išmaišyti.
8. Tuomet į puodą supilti kokosų pieną, suberti smulkintus laiškinius česnakus.
9. Gerai išmaišyti ir dar kartą užvirinti.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.