Išbandykite šio nuostabaus skonio morkų pyrago receptą esu tikras, kad būsite maloniai nustebinti jo skoniu! Šis morkų pyragas paruošiamas itin greitai ir paprastai, o jo unikalus skonis tikrai pavergs jūsų širdį ir paliks nepamirštamą įspūdį.
Pyragas puikiai tinka tiek šventinėms progoms, tiek kasdienai, norint palepinti šeimos narius. Pasimėgaukite šiuo skanėstu ir dalinkitės juo su artimaisiais – jie taip pat jį įvertins!
Kitoks morkų pyragas su obuoliais
Paruošimas yra labai paprastas! Rekomenduojama šį pyragą gaminti su blenderiu. Tačiau jo neturintiems taip pat yra alternatyva.
Receptui jums prireiks šių ingredientų:
- 250 g morkų
- 4 kiaušiniai
- 150 ml augalinio aliejaus
- 200 g granuliuoto cukraus
- 250 g kvietinių miltų
- 10 g kepimo miltelių
- Obuolių ar kitų vaisių gabalėlių (pagal skonį)
- Cukraus pudros (nebūtina, dekoravimui)
Kaip gaminti:
- Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas smulkia tarka arba supjaustykite nedideliais griežinėliais (jei naudosite blenderį). Mažesnius gabalėlius lengviau susmulkinti blenderiu. Sutarkuotas morkas sudėkite į didelį dubenį.
- Į dubenį su morkomis įmuškite kiaušinius ir įpilkite augalinio aliejaus.
- Jei turite blenderį, sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės. Jei blenderio neturite, morkas galite sutarkuoti su bulvių tarkiui paruošti tinkančia tarka ir masę išplakti mikseriu arba rankiniu būdu. Svarbu, kad masė būtų kuo vientisesnė.
- Į tešlą įmaišykite tarkuotos citrinos žievelės – tai suteiks pyragui gaivumo ir malonaus aromato. Kiekius reguliuokite pagal skonį.
- Suberkite granuliuotą cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite šluotele arba mentele, kol tešloje nebeliks gumuliukų. Vienalytė tešla yra raktas į sėkmingą kepimą.
- Pasirinktą didesnę kepimo formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir pabarstykite miltais, kad pyragas nepriliptų.
- Nulupkite obuolį, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
- upilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir ant viršaus gražiai išdėliokite obuolių skilteles.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą maždaug 30-40 minučių (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės ir formos dydžio). Kepimo metu patikrinkite pyrago iškepimą mediniu krapštuku – jei ištraukus lazdelė bus švari, pyragas iškepęs.
- Iškeptą pyragą atvėsinkite kepimo formoje keletą minučių, po to išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Pabarstykite cukraus pudra.
- Supjaustykite pyragą ir patiekite su arbata ar kava.
Pastabos:
- Rekomenduojama naudoti šviežias morkas ir obuolius.
- Jei norite saldesnio pyrago, galite naudoti daugiau cukraus.
- Galite eksperimentuoti su prieskoniais – pvz., įmaišyti cinamono, imbiero ar muskatų riešuto.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.