Search Results for: "kmynai"
Sūrį, miltus, ir kepimo miltelius sudėti į smulkintuvą, įmušti kiaušinius, supilti pieną ir šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską susmulkinti iki vientisos masės. Suberti kmynus.
Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šilkinės morkų sriubos su jogurtu ir kmynais receptą.
Paskutinio kovo savaitgalio receptui siūlome kai ką paprasto ir skanaus. Jūsų dėmesiui – sūrio keksiukų su kmynais receptas. sūrį, miltus, ir kepimo miltelius sudėti į smulkintuvą, įmušti kiaušinius, supilti pieną ir šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską susmulkinti iki vientisos masės. Suberti kmynus. Gautą masę paskirstyti į formeles. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Į porą litrų vandens sudėkite kiaulienos kauliukus, užvirinkite, nugraibykite putas. Bulves ir svogūną supjaustykite į keturias dalis, morkas ir salierų kotus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į sultinį. Pasūdykite, įmeskite keletą kvapiųjų pipirų. Virkite tol, kol suminkštės daržovės. Tuomet kauliukus išimkite. Daržoves sultinyje sutrinkite. Pieniškas dešreles supjaustykite griežinėliais, sudėkite į sriubą ir dar pavirinkite apie 3 min. Pagardinkite grietine ir patiekite.
Į alų įdėkite medaus, aliejaus, griežinėliais supjaustytą citriną ir viską užvirinkite. Juodą duoną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska bei kmynais ir padžiovinkite orkaitėje, sudėjus į skardą. Sriubą paduokite į stalą su šilta duona. Skanaus!
Moliūgą supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite blenderiu. Išvirtus ir supjaustytus grybus pakepinkite svieste, įbėrę prieskonių, druskos. Sumaišykite grybus, moliūgų masę ir kiaušinius, sudėkite į sviestu suteptą, džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą, apšlakstykite tirpintu sviestu. Kepkite orkaitėje 15-20 min.
Imbierą sutarkuoti. Miltus su druska, kmynais, kalendra ir imbieru sumaišyti. Čili labai smulkiai supjaustyti. Viską sumaišyti.
Svogūną ir česnaką kepti aliejuje, kol apskrus. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, suberti lęšius, virti kol suvirs lęšiai. Baigiant virti, sudėti visus prieskonius, smulkintą čili, alyvuoges, pomidorus. Viską dar virti 10 min. Patiekti papuošus svogūnų laiškais.
6 formeles ištepkite sviestu. Tešla iškočiokite, iš jos išpjaukite kiek didesnio nei formelės diametro skritulius, sudėkite į formeles, kad tešlos krašteliai būtų pakelti. Subadykite šakute ir dėkite į šaldytuvą 30 min.